- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Pečeňové halušky: Takto ich pripravovala moja babička už pred rokmi a robíme ich tak dodnes
Pečeňové halušky: Takto ich pripravovala moja babička už pred rokmi a robíme ich tak dodnes
reklama:
Keď sa u nás doma robieval hovädzí vývar, stará mam doň vždy dávala aj pečeňové halušky, ktoré boli preslávené. Recept som sa naučila až v dospelom živote, no som rada, že pochádza práve z kuchárky mojej babičky …
Vieme si tak pripomenúť jej tradičnú kuchyňu a radosť, s akou vždy pre celú rodinu varila. Ak hľadáte recept na dokonalé pečeňové halušky, práve ste ho našli.
Budeme potrebovať:
- 150 gramov hovädzej pečene
- polohrubá múka
- vajíčko
- pretlačené strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- trošku majoránky
- soľ a korenie
- trošku strúhanky
Postup:
- Pečeň si pomelieme cez mlynček, pridáme k nej vajíčko, prelisovaný cesnak, majoránku, soľ a korenie a zahustíme trochou múky.
- Pridáme toľko, aby sme mali cesto ešte trošku redšie a mohli sme pridať strúhanku.
- Hotová konzistencia cesta by mala byť ako pri haluškách.
- Niekto zvykne namlie aj cibuľu, ale u nás sa nepridávať.
- Cesto premiešame a nahádžeme do vriacej osolenej vody ako klasické halušky.
- Keď nám halušky vyplávajú na povrch, sú hotové a môžeme ich precediť.
- Pridáme ich do vývaru a podávame.
- Tvarovať môžete i malé guľôčky, postup je rovnaký.
Dobrú chuť.
reklama: