Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pikantná nátierka z červenej šošovice

Pikantná nátierka z červenej šošovice
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pikantná nátierka z červenej šošovice Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Zdravá, lacná a tiež sýta nátierka z červenej šošovky je ostro pikantná a plná vôní. Žiarivú farbu jej dodáva štipka kurkumy. Je skvelá na chlieb aj ako party dip k zelenine a chrumkavým krekrom. Keď vynecháte čili, môžete ju ponúknuť deťom. Je bezlepková a chutí aj vegánom.

Ingrediencie pre:
1 pohárik
Budete potrebovať

1/2 hrnčeka červenej šošovice
1 hrnček vody
2 lyžice oleja
1 cibuľa
1 mrkva
1 strúčik cesnaku
2 cm čerstvého zázvoru
1 štipka mletej rímskej rasce
1 štipka mletej kurkumy
1 štipka chilli
1/2 lyžičky soli
2 lyžičky citrónovej šťavy
1 lyžička sójovej omáčky

Postup
01.

Postačí vám menšia mrkva a cibuľa: olúpanú mrkvu nakrájajte na kocky, cibuľu nadrobno, cesnak a čerstvý zázvor nastrúhajte. V rajnici rozohrejte olej, pridajte cibuľu a mrkvu, osoľte a restujte asi 5 minút, až sa zelenina rozvonia a začne mäknúť.

02.

V medzičase si odmerajte šošovicu a prepláchnite ju v sitku. Odmerajte a pripravte si k ruke aj vodu na zaliatie. Do rajnice pridajte cesnak, zázvor, rímsku rascu, kurkumu a chilli podľa chuti a krátko ich nechajte rozvoňať v horúcom tuku.

03.

Vsypte šošovicu, zalejte vodou, stiahnite plameň na veľmi mierny a pod čiastočne odklopenou pokrievkou pomaly varte asi 15 minút, až sa šošovka začne rozpadať a voda sa takmer úplne vstrebe. Občas premiešajte a prípadne dolejte pár lyžíc vody.

Tip: Túto jednoduchú šošovicovú kašu môžete podávať tak, ako je: dotiahnite ju trochou citrónovej šťavy a servírujte s varenou ryžou guľatou Mánya a čerstvým koriandrom. Je to skvelý ľahký obed.

04.

Šošovicu nechajte chvíľu vychladnúť a potom ju ešte teplú rozmixujte na hladkú kašu. Pridajte citrónovú šťavu a sójovú omáčku podľa chuti a nechajte úplne vychladnúť – nátierka zhustne.

Tip: Skvelá je posypaná zelenými vňaťami a chrumkavými semienkami s trochou čerstvej zeleniny.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.