Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Pikantná nátierka z červenej šošovice

Pikantná nátierka z červenej šošovice
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pikantná nátierka z červenej šošovice Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Zdravá, lacná a tiež sýta nátierka z červenej šošovky je ostro pikantná a plná vôní. Žiarivú farbu jej dodáva štipka kurkumy. Je skvelá na chlieb aj ako party dip k zelenine a chrumkavým krekrom. Keď vynecháte čili, môžete ju ponúknuť deťom. Je bezlepková a chutí aj vegánom.

Ingrediencie pre:
1 pohárik
Budete potrebovať

1/2 hrnčeka červenej šošovice
1 hrnček vody
2 lyžice oleja
1 cibuľa
1 mrkva
1 strúčik cesnaku
2 cm čerstvého zázvoru
1 štipka mletej rímskej rasce
1 štipka mletej kurkumy
1 štipka chilli
1/2 lyžičky soli
2 lyžičky citrónovej šťavy
1 lyžička sójovej omáčky

Postup
01.

Postačí vám menšia mrkva a cibuľa: olúpanú mrkvu nakrájajte na kocky, cibuľu nadrobno, cesnak a čerstvý zázvor nastrúhajte. V rajnici rozohrejte olej, pridajte cibuľu a mrkvu, osoľte a restujte asi 5 minút, až sa zelenina rozvonia a začne mäknúť.

02.

V medzičase si odmerajte šošovicu a prepláchnite ju v sitku. Odmerajte a pripravte si k ruke aj vodu na zaliatie. Do rajnice pridajte cesnak, zázvor, rímsku rascu, kurkumu a chilli podľa chuti a krátko ich nechajte rozvoňať v horúcom tuku.

03.

Vsypte šošovicu, zalejte vodou, stiahnite plameň na veľmi mierny a pod čiastočne odklopenou pokrievkou pomaly varte asi 15 minút, až sa šošovka začne rozpadať a voda sa takmer úplne vstrebe. Občas premiešajte a prípadne dolejte pár lyžíc vody.

Tip: Túto jednoduchú šošovicovú kašu môžete podávať tak, ako je: dotiahnite ju trochou citrónovej šťavy a servírujte s varenou ryžou guľatou Mánya a čerstvým koriandrom. Je to skvelý ľahký obed.

04.

Šošovicu nechajte chvíľu vychladnúť a potom ju ešte teplú rozmixujte na hladkú kašu. Pridajte citrónovú šťavu a sójovú omáčku podľa chuti a nechajte úplne vychladnúť – nátierka zhustne.

Tip: Skvelá je posypaná zelenými vňaťami a chrumkavými semienkami s trochou čerstvej zeleniny.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.