- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Pikantná zelerová nátierka s jablkom
Pikantná zelerová nátierka s jablkom
Nemáte radi zeler a znesiete ho maximálne v polievke? Mala som to podobne. Potom som ale ochutnala zelerovo-jablčnú polievku a bola som tak príjemne prekvapená, že som túto kombináciu musela skúsiť aj v nátierke. A výsledok stojí za to!
Ingrediencie pre:
4 porcie
1/2 zeleru
1/2 mrkvy
1 jablko
3 lyžice majonézy
3 lyžice bieleho jogurtu
2 rozotrené strúčiky cesnaku
1 lyžička čerstvého zázvoru
soľ a korenie
Postup
01.
Zeler a mrkva olúpte, jablko zbavte jadrovníka a všetko nastrúhajte nahrubo. Mrkve stačí len kúsok, má nátierke dodať skôr farbu ako chuť.
02.
Majonézu zmiešajte s jogurtom, pridajte rozotrený cesnak a čerstvo nastrúhaný zázvor. Poriadne premiešajte s nastrúhanou zeleninou.
03.
Nátierku osoľte a okoreňte a ešte raz premiešajte. Podľa kyslosti majonézy aj vašich osobných preferencií môžete dochutiť trochou limetkovej šťavy. Nátierku nechajte najlepšie do druhého dňa odležať, aby sa chute pekne prelínali.
04.
Podávajte na čerstvom pečive a počítajte s tým, že tejto nátierky nie je nikdy dosť! Pre úplne dokonalý výsledok si upečte domácu maslovú veku na chlebíčky.
Zeler a jablko je úplne skvelá kombinácia! Vyskúšajte v úvode spomínanú zelerovú polievku s jablkami alebo si doprajte šalát z řapíkatého zeleru, jabĺk a vajec.
Zdroj: www.prozeny.cz