- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Pistáciová bábovka
Pistáciová bábovka
Pre dezerty a pečivo z pistáciových orieškov máme slabosť. Obvykle sa táto bábovka robí z vlašských alebo lieskových jadier, ale keď ich nahradíte práve obľúbenými pistáciami, dopadne to skvele!
Ingrediencie pre:
1 bábovku
140 g hladkej múky
200 g pistácií
120 g hnedého cukru
130 ml mlieka
120 ml oleja
1 vrecúško prášku do pečiva
3 ks vajcia
1 lyžica pistáciovej pasty
1 štipka soli
1 lyžica masla
2 lyžice hrubej múky
Postup
01.
Mlieko a vajcia vopred vyberte z chladničky a pracujte s nimi, až budú mať izbovú teplotu. Vylúpané nesolené pistácie nameľte najemno. Rúru dajte predhriať na 180 stupňov.
02.
Hladkú múku s práškom do pečiva preosejte do misy cez jemné sito. Zamiešajte k nim hnedý cukor, soľ a namleté pistácie.
03.
V inej mise ručnou metlou prešľahajte vajcia s mliekom, olejom a pistáciovou pastou (tú kúpite napríklad v cukrárskych potrebách alebo obchodoch s váženými orechmi). Teraz postupne zamiešajte sypké suroviny do tekutej zmesi.
04.
Vzniknuté cesto potom nalejte do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy na bábovku a tú dajte piecť do predhriatej rúry približne na 40 minút. Či je hotová, vyskúšajte špajľou. Po upečení ju vyklopte z formy a nechajte vychladnúť na drôtenej mriežke.
Zdroj: www.prozeny.cz