Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Plynové grily vám zabezpečia pohodlné a bezpečné grilovanie do pár minút!

Plynové grily
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Plynové grily vám zabezpečia pohodlné a bezpečné grilovanie do pár minút! Foto: klient

Plynový gril je jedným z tých najpoužívanejších druhov grilov, ktorý sa vyznačuje neuveriteľným množstvom výhod a skvelých vlastností. Vďaka svojej praktickosti a jednoduchosti je výbornou voľbou pre začínajúcich „gril majstrov“, a zároveň sa s ním dokáže pohrať aj skúsený majster mäsa a grilovanej kuchyne. Dnes si predstavíme, aké zásadné výhody plynové grily ponúkajú a prečo by ste si aj vy mali jeden rozhodne zaobstarať.

Ako plynový gril funguje a z čoho sa vyrába?

Plynový gril funguje na veľmi jednoduchej báze. Vo vnútri grilu sú horáky, v ktorých sa spaľuje klasický propán bután. Ten je potrebné k plynovému grilu dokúpiť v podobe ľubovoľne veľkej bomby. Tá sa potom môže pochopiteľne postaviť vedľa grilu, ale veľmi často sú súčasťou konštrukcie grilu úchytky, do ktorých sa dá propán butánová bomba pekne schovať. Horáky majú tiež regulovateľnú výhrevnosť, čím získavajú aj jednoduchú a efektívnu korekciu oproti grilom na drevené uhlie.

Samotná konštrukcia grilu je vyrobená väčšinou z liatiny, čo pochopiteľne zaručuje dlhú životnosť. Pri pravidelnom čistení grilu je, navyše, liatina odolná voči celému radu druhov nečistôt a mastnoty. Jediným „spotrebným“ komponentom tak na takomto grile môžu byť kolieska, ktoré sa pri častom presúvaní môžu po dlhšom užívaní opotrebovať. Raz za čas je potrebné vymeniť aj vnútorný teplomer, ktorý je na veku grilu a neustále kontroluje teplotu vo vnútri.

Používanie plynového grilu je naozaj hračka!

Ak ešte nemáte skúsenosti a jedná sa o váš prvý plynový gril, rozhodne nemáte najmenší dôvod sa čohokoľvek obávať. Jeho používanie je totiž úplne jednoduché. Ako prvé je potrebné pripojiť pomocou skrutkového závitu bombu. Potom stačí povoliť ventil, aby mal plyn prístup do grilu a o samotné zapaľovanie sa potom stará vnútorný mechanizmus. Následná regulácia teploty je potom čisto na vás a dosiahnete ju rovnakým ovládaním, ako napríklad u štandardných plynových kachlí.

Aké jedlá možno na plynovom grile pripravovať?

Pochopiteľne je plynový gril najvhodnejší na klasické grilované pokrmy. Vďaka možnosti dobre regulovať teplotu, máte navyše možnosť pripravovať rýchlo pečené mäsá alebo zeleninu, ale aj zložitejšie receptúry, pri ktorých potrebujete dlhý a tiahly proces. Od poriadneho kusa mäsa, cez burgery, až po trhané mäso tak nie je s ničím problém!

Navyše, plynový gril môžete v prípade potreby používať aj ako štandardnú plynovú pec. Vďaka tomu tak môžete v hrncoch pripravovať polievky, či iné pokrmy rovnako prakticky, ako klasické grilované jedlá. Aj vďaka tomu sa stal plynový gril súčasťou nielen mnohých domácností, ale aj rôznych športových či spoločenských klubov, ktoré ho dokážu využiť po všetkých stránkach.

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.