- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Polievka z červenej šošovice
Polievka z červenej šošovice
Koučka zdravého životného štýlu Radka Pamětická v zime ako večere preferuje husté krémové polievky. Tie je možné pripraviť z veľkého množstva surovín a zaistí prísun vlákniny. Táto polievka z červenej šošovice najlepšie chutí zasypaná opraženými tekvicovými semienkami, k tomu si môžete dať kváskový ražný chlieb.
Ingrediencie pre:
3 porcie
Budete potrebovať
1 ks cibuľa
3 ks mrkvy
1 lyžička mletého zázvoru
1 lyžica ghí
1 lyžička mletej kurkumy
250 g červené šošovice
1 l zeleninového vývaru
1 plechovka kokosového mlieka
Postup
01.
Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno, mrkva na tenučké plátky. Na prepustenom masle ghí (možno nahradiť olivovým olejom) v hrnci osmažte cibuľu domäkka. Keď zosklovatí, pridajte mrkvu a šošovicu a krátko orestujte.
02.
Zalejte vodou, pridajte kocku zeleninového bujónu a zázvor a varte pod pokrievkou zhruba 10 až 15 minút, kým mrkva nezmäkne.
03.
Prilejte kokosové mlieko a podľa chuti dokoreňte alebo dosoľte. Polievku rozmixujte na jemný krém.
04.
Na záver posypte nasucho opraženými tekvicovými semienkami.
Tip: Polievku je možné obmeniť s tekvicou namiesto mrkvy a je možné pridať aj orestovanú cícer.
Zdroj: www.prozeny.cz