Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pomoc pri problémoch v kuchyni

Pomoc
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Neúspech v kuchyni pri varení alebo pečení sa dá väčšinou napraviť.

Pri pečení je to väčšinou zložitejšie. Keď droždie nekysne, ale sa bielok nedá vyšľahať pomôžu nasledujúce pokusy..

Better cake baking.jpg

Prášok do pečiva

Starý prášok do pečiva podrobíme takémuto testu:

Do hrnčeka dáme teplú vodu pridáme 1 lyžičku prášku.Ak sa začnú uvoľňovať bublinky prášok je v  poriadku.To isté vyskúšajte s droždím..

Lámavé krehké cesto

To nám vznikne tak, ak sa do cesta dlho zapracováva múka.Tuk a múka sa oddelia a cesto sa začne rozsýpať.

Cesto zachránime tak, že doň po troške zapracujeme 1 dobre vychladený bielok.

Skúška špajdľou

Keď nie sme si istí, či už je koláč prepečený, pichneme doň špajdľou.

Ak sú po vpichu na nej nalepené kúsky cesta,musíme koláčik ešte chvíľu dopekať.

Múčnik sa nám nezdvihol

Ak sa vám korpus zdá byť nízky, prekrojíme ho a naplníme ovocím pudingom alebo šľahačkou.

Múčnik sa nám nedá vybrať z formy

Keď sa nám nedarí múčnik vybrať z formy, skúsime formu na chvíľu obaliť vlhkou utierkou.

Bowl of beaten egg white and other baking ingredients of meringues on wooden table 499164753 58236dc45f9b58d5b1f31c74.jpg

Múčnik je príliš suchý

Trený múčnik ktorá je zvrchu vysušený poprepichujeme  a zvlhčíme ovocnou šťavou.

Šľahačka nieje tuhá

Ak nemáte po ruke stužovač , šľahačku preložíme do kovovej misy a dáme poriadne zachladiť do mrazničky.Potom znovu vyšľaháme.

Bábovka sa mi často prepadne.

Pozor si dávajte hlavne na skoré otvorenie dvierok rúry.

Bábovka sa na okrajoch pripaľuje

Na vymazanie formy je najlepšie používať olej.V prípade masla ľahko dôjde k prepaľovaniu. Formu vysypeme hrubou alebo polohrubou múkou.

Bielkový sneh nieje dobre tuhý

Najčastejšia chyba vzniká už pri rozklepnutí vajec. Musia byť čerstvé, a dobre oddelené.Do bielka by sa nemal dostať ani kúsok zo žĺtka.

Dobré je pred šľahaním prisať štipku soli.

Ako urobiť správne posýpku?

 Drobenka, niekedy sa tiež hovorí mrvenička alebo posýpka, je vlastne zmesou asi 50 gramov masla, 70 gramov hrubej múky a 70 gramov krupicového cukru.

Pripravíte ju jednoducho trením surovín medzi sebou.môžete do nej pridať aj vanilkový cukor alebo mandle či oriešky.

Zrazený maslový krém 

Zachránite ho tak, že ho dáte do misky a v horúcom vodnom kúpeli miešate tak dlho, až sa zase pekne spojí.

Potom misku vyberte a miešajte až do vychladnutia.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.