- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Praktické rady : Mlieko a Vajcia
Praktické rady : Mlieko a Vajcia
reklama:
-
Kúpené čerstvé mlieko čo najskôr prevaríme, ochladíme a uchováme v chladničke.
-
Mlieko najlepšie uvaríme v nádobe s dvojitými stenami , medzi ktorými je voda.
-
Ak nemáme na varenie mlieka špeciálnu nádobu, uvaríme ho v obyčajnom hrnci, neprihorí nám , ak hrniec najskôr vypláchneme vodu, alebo dno hrnca tenúčko natrieme masťou.
-
Aby sa nám pri teplenej úprave smotana nezrazila, premiešame ju s trochou hladkej múky.
-
Ak sa nám mlieko pri preváraní zrazí , môžeme si z neho pripraviť tvaroh.
-
Cesto nám dobre vykysne a bude vláčnejšie ak pri jeho miesení použijeme jogurt.
-
Smotanu dobre vyšľaháme keď je dobre zachladená.
-
Aby nám vajcia pri varení nepukli, prepichneme ich na tupom konci ihlou.
-
Vajcia na tvrdo varíme v osolenej vode, čím si uľahčíme ich lúpanie.
-
Surové vajcia rozbíjame každé osobitne do pohára, nie priamo do misky, aby jedno skazené vajce neznehodnotilo ostatné.
-
Vajcia s puknutou škrupinkou dávame variť do horúcej osolenej vody aby nevytiekli.
-
by vajcia pri varení nepukali, umyjeme ich najprv v horúcej vode a len potom ich dáme variť do vriacej osolenej vody.
reklama: