Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Praktické rady pri príprave mäsa

Untitled 1.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:
  • Mäso pred kuchárskym spracovaním umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme čistou utierkou a až potom nakrájame.
  • Rezne mäsa budú mäkké, keď ich pred kuchárskou úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Pečené mäso získa krajšiu farbu, ak ho pred pečením polejeme trochou mlieka.
  • Pečené mäso bude mať peknú chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame a poprášime hladkou múkou.
Mäso
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso podlievame vývarom z kostí,zo zeleniny alebo vývarom z bujónu.
  • Pri pečení mäso nepicháme vidličkou, aby z neho nevytiekla šťava.Obraciame ho lopatkou alebo kliešťami
  • Veľmi mäkké mäso sa po upečení zle krája, preto ho necháme vychladnúť, pokrájame a potom opäť zohrejeme.
  • Hrabavá hydina pri pečení ľahko vyschne, preto prsia prešpikujeme prúžkami slaniny.
  • Mäso odložené v chladničke neoschne, keď ho najprv potrieme olejom a zabalíme do mastného papiera.
  • Mäso nakrájame na rezne narežeme na okrajoch, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
Masko
  • Rezne z mäsa môžeme takmer nečujne naklepať, ak si pod dosku podložíme utierku.
  • Mäso namočené v páci síce zreje, ale zároveň sa z neho vylučuje časť biologicky hodnotných látok, preto pri jeho tepelnej úprave spotrebujeme aj marinádu.
  • Aby rybacie mäso po zabití nezapáchalo bahnom, živú rybu necháme pred zabitím 1 až 2 dni plávať v čerstvej pretekajúcej vode.
  • Rybu zbavujeme šupín najlepšie špeciálnou škrabkou alebo nožom.Postupne smerom od chvosta k hlave, a to ihneď po zabití, aby šupiny nezaschli.
  • Kožu z ryby sťahujeme tak, že rybu najskôr rozkrojíme po dĺžke na dve polovice a širokým ostrým nožom oddeľujeme kožu od mäsa, pričom rybu máme položenú na utierke, ktorou si pridŕžame oddeľujúcu kožu.
  • Ak chceme získať dobrý vývar, vkladáme mäso do studenej vody.Ak nám viac záleží n dobre uvarenom mäse, vkladáme ho do vriacej vody.
  • Z jaterníc pri pečení často vystrekuje masť.Aby sme tomu zabránili , a aj prasknutiu črievka, ponoríme ich najprv na niekoľko sekúnd do horúcej vody, necháme odkvapkať, trochu obalíme v hladkej múke, a rýchle opečieme.
  • Klobásy varíme tak, že ich vkladáme do studenej vody a necháme zovrieť.
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.