Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Praktické rady pri príprave mäsa

Untitled 1.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:
  • Mäso pred kuchárskym spracovaním umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme čistou utierkou a až potom nakrájame.
  • Rezne mäsa budú mäkké, keď ich pred kuchárskou úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Pečené mäso získa krajšiu farbu, ak ho pred pečením polejeme trochou mlieka.
  • Pečené mäso bude mať peknú chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame a poprášime hladkou múkou.
Mäso
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso podlievame vývarom z kostí,zo zeleniny alebo vývarom z bujónu.
  • Pri pečení mäso nepicháme vidličkou, aby z neho nevytiekla šťava.Obraciame ho lopatkou alebo kliešťami
  • Veľmi mäkké mäso sa po upečení zle krája, preto ho necháme vychladnúť, pokrájame a potom opäť zohrejeme.
  • Hrabavá hydina pri pečení ľahko vyschne, preto prsia prešpikujeme prúžkami slaniny.
  • Mäso odložené v chladničke neoschne, keď ho najprv potrieme olejom a zabalíme do mastného papiera.
  • Mäso nakrájame na rezne narežeme na okrajoch, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
Masko
  • Rezne z mäsa môžeme takmer nečujne naklepať, ak si pod dosku podložíme utierku.
  • Mäso namočené v páci síce zreje, ale zároveň sa z neho vylučuje časť biologicky hodnotných látok, preto pri jeho tepelnej úprave spotrebujeme aj marinádu.
  • Aby rybacie mäso po zabití nezapáchalo bahnom, živú rybu necháme pred zabitím 1 až 2 dni plávať v čerstvej pretekajúcej vode.
  • Rybu zbavujeme šupín najlepšie špeciálnou škrabkou alebo nožom.Postupne smerom od chvosta k hlave, a to ihneď po zabití, aby šupiny nezaschli.
  • Kožu z ryby sťahujeme tak, že rybu najskôr rozkrojíme po dĺžke na dve polovice a širokým ostrým nožom oddeľujeme kožu od mäsa, pričom rybu máme položenú na utierke, ktorou si pridŕžame oddeľujúcu kožu.
  • Ak chceme získať dobrý vývar, vkladáme mäso do studenej vody.Ak nám viac záleží n dobre uvarenom mäse, vkladáme ho do vriacej vody.
  • Z jaterníc pri pečení často vystrekuje masť.Aby sme tomu zabránili , a aj prasknutiu črievka, ponoríme ich najprv na niekoľko sekúnd do horúcej vody, necháme odkvapkať, trochu obalíme v hladkej múke, a rýchle opečieme.
  • Klobásy varíme tak, že ich vkladáme do studenej vody a necháme zovrieť.
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.