Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prečo sa linecké cesto rozpadá? Hlavné chyby pri jeho príprave

Prečo sa linecké cesto rozpadá? Hlavné chyby pri jeho príprave
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Prečo sa linecké cesto rozpadá? Hlavné chyby pri jeho príprave Foto: www.freepik.com
reklama:

Linecké cesto je známe ako jedno z najobľúbenejších ciest na pečenie cukroviniek. Základným receptom je kombinácia troch dielov múky, dvoch dielov masla a jedného dielu práškového cukru. Po pridaní žĺtkov vznikne jemná a hladká hmota, ktorá sa po odležaní dá vykrajovať do rôznych tvarov.

Správne pripravené linecké cesto by malo byť hladké, tvárne a dostatočne súdržné. Ak však narazíte na problém, že sa pri vaľkaní trhá, je jasné, že došlo k chybe v procese prípravy. V takýchto prípadoch je potrebné cesto znova spracovať, a ak to nepomôže, odporúča sa pripraviť nové.

Príčiny rozpadania sa lineckého cesta

Existuje viacero faktorov, ktoré môžu spôsobiť, že sa cesto rozpadá. Tu je niekoľko hlavných dôvodov:

  1. Teplotná nerovnováha surovín: Ak suroviny nie sú na rovnakej teplote, pretože neboli pred použitím správne uskladnené, ovplyvňuje to konečný výsledok.
  2. Nedostatočná kvalita múky: Múka, ktorá nie je kvalitná, môže mať nízky obsah lepku, čo sťažuje vytvorenie potrebnej konzistencie a vedie k drobeniu.
  3. Prebytok múky: Ak do cesta pridáte priveľa múky alebo ho často podsypávate, cesto môže byť príliš suché a neudrží tvar.
  4. Predčasné pridanie tekutín: Ak pridáte tekutiny do cesta skôr, než je dostatočne spracované, cesto sa stáva mäkkým a náchylným na rozpad.
  5. Príliš dlhé spracovanie: Spracovávanie cesta by malo byť krátke. Dlhé miesenie, najmä ručne, môže viesť k jeho prehriatiu a následnému rozpadaniu.
  6. Nedostatočné odležanie: Ak cesto nemá dostatok času na odležanie, aktivácia lepku môže byť nedostatočná, čo sa prejaví pri vaľkaní

Zohľadnením týchto faktorov môžete výrazne zlepšiť textúru a manipuláciu s vaším lineckým cestom a zabezpečiť tak dokonalé výsledky pri pečení.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.