Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Prezidentská bábovka s rumovou polevou

Prezidentská bábovka s rumovou polevou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Prezidentská bábovka s rumovou polevou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Keď mi kamarátka vyzradila recept na túto na jazyku sa rozplývajúcu smotanovú bábovku, takmer som odpadla: päť vajec, celé maslo, šľahačka, čokoláda… Ale musela som uznať, že to je jedna z najlepších báboviek, akú som kedy jedla. Upečte si prezidentskú bábovku, ako sa jej tiež hovorí, a pochopíte, že poctivé suroviny majú svoje opodstatnenie.

Ingrediencie pre:
1 bábovku
Cesto

5 ks vajcia
250 g cukru krupica
1 vrecko vanilkového cukru
1 štipka soli
250 g masla
300 g polohrubej múky
1 vrecúško prášku do pečiva
100 g orechov
50 g horkej čokolády
1 téglik smotany na šľahanie

Poleva (môžete vynechať)

50 g horkej čokolády
50 g masla
2 lyžice rumu

Na pečenie

1 lyžica masla
1 lyžica strúhanky

Postup
01.

Vajíčka s oboma cukrami a soľou šľahajte elektrickým šľahačom päť minút do peny. Postupne zapracujte veľmi zmäknuté maslo, preosiatu múku, kypriaci prášok, mleté orechy (vlašské, madle, lieskové), nastrúhanú alebo nasekanú čokoládu a šľahačku.

02.

Hotové cesto vlejte do maslom vymastenej a strúhankou či hrubou múkou vysypanej formy.
03.

Pečte pri 180 °C asi hodinu, alebo až je špajľa zapichnutá do cesta po vytiahnutí suchá. Keby povrch veľmi tmavol, teplotu znížte a bábovku prikryte papierom na pečenie či alobalom. Hotovú bábovku nechajte 15 minút chladnúť vo forme, potom vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.

04.

Pre extra hodobóžovú verziu vychladnutú bábovku prelejte polevou: čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke s maslom a dochuťte rumom. Pokiaľ chcete, aby poleva po bábovke len stekala a neprekrývala ju celú, nechajte ju pred nanášaním trochu vychladnúť. Poznáte tri spôsoby, ako rozpustiť čokoládu?

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.