Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pripravte si delikátnu hrianku podľa princeznej Diany. Český šéfkuchár prezradil tajomstvo raňajok pre svetové celebrity

Hrianka podľa princeznej Diany.
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hrianka podľa princeznej Diany. Foto: shutterstock.com
reklama:

Princezná Diana obľubovala najmä jednoducho pripravené jedlá. Podľa pamätníkov medzi jej obľúbené pochúťky nepatrili exotické či luxusné pokrmy, ako sú slavičie jazýčky alebo plnené prepelice. Najčastejšie si pochutnávala na paprikách plnených zmesou ryže guľatej Mánya, cukety a šampiňónov, ktoré ešte zľahka posypala parmezánom. Ďalším z jej favoritov boli zemiaky zapekané so špenátom a holandskou omáčkou. Preferovala ľahké pokrmy

Diana si starostlivo strážila svoju postavu a milovala šport. Vyhýbala sa preto kaloricky bohatým jedlám. Keď však mala chuť na niečo sladké, obľúbila si obdobu tradičnej žemľovky, ktorú v Británii poznajú pod názvom bread pudding. Tento nákyp pripravovaný zo zvyškov pečiva neobsahoval jablká ako u nás, namiesto toho bol preliaty lahodnou mliečnou omáčkou so škoricou a hrozienkami, čo mu dodávalo sladkastú chuť.

Diana nebola fanúšičkou červeného mäsa, neocenila by ani pokrmy z kreviet, homárov alebo rakov. Naopak, veľmi si obľúbila čerstvé zeleninové šaláty a lisované šťavy z mrkvy, zeleru, petržlenu a špenátu. Čo sa týka mäsa, uprednostňovala kuracie, no vždy bez kože. Raňajková topinka od Jaroslava Sapíka

Pri návšteve Prahy, ktorú Diana absolvovala spolu s princom Charlesom, ich stravovanie zabezpečoval známy šéfkuchár Jaroslav Sapík, ktorý v tom období spolupracoval s Pražským hradom. Spomína, že príprava raňajok pre kráľovský pár bola trochu hektická, keďže všetko bolo potrebné zariadiť veľmi rýchlo. Nakoniec sa rozhodol pripraviť topinku s miešanými vajcami, na ktorú pridal plátok údeného lososa a posypal to strúhaným chrenom. Toto jednoduché jedlo zožalo taký úspech, že si ho Diana a Charles vyžiadali počas svojej návštevy na raňajky každý deň. Sapík vtipne poznamenal, že táto lahôdka vlastne ani nie je česká a vznikla z improvizácie. Diana a jej vzťah k fast foodom

Kráľovská rodina spravidla fast foody nenavštevovala, ale s príchodom Diany sa to zmenilo. Často služobníctvu oznamovala, že dnes nebudú jesť doma, pretože princovia majú chuť na McDonald’s. Keď jej kráľovský šéfkuchár ponúkol, že vie pripraviť výborné hamburgery, odpovedala mu s úsmevom, že chlapci nechcú obyčajné hamburgery, ale McDonald’s. Dianine deti si tak mohli vychutnať pizzu, zmrzlinu a iné obľúbené pochúťky, pričom sama si občas dopriala sušené hrozienka.

Posledné jedlo, ktoré Diana mala pred tragickou nehodou, pozostávalo z ryby, zeleninovej tempury a omelety s hubami a špargľou. Tempura je typická svojím jemným obalením v špeciálnom cestíčku a následným fritovaním, čo jej dodáva chrumkavú konzistenciu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.