Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pripravte si paradajky na zimu: Otvoríte pohár a sú ako čerstvé! Robím to takto už 10 rokov

paradajky na zimu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
paradajky na zimu Foto: shutterstock.com
reklama:

Už desať rokov používam tento osvedčený recept na uchovanie paradajok, aby si zachovali svoju čerstvú chuť aj počas zimy. Ak hľadáte spoľahlivý spôsob, ako si vychutnať sviežu chuť paradajok po celý rok, vyskúšajte tento domáci spôsob konzervovania.

Ingrediencie:

  • 2,3 kg paradajok
  • 6–7 strúčikov cesnaku (2 strúčiky na jeden pohár)
  • Zväzok kôpru
  • Zväzok petržlenu
  • 400 – 450 g cibule
  • Zrnká čierneho korenia
  • Vriaca voda
  • 2 čajové lyžičky soli na pohár (18 g)
  • 2,5 lyžice granulovaného cukru
  • 1 polievková lyžica rafinovaného oleja bez zápachu
  • 25 ml 9% octu (na pohár)

Postup:

  1. Príprava paradajok: Paradajky dôkladne umyte a nakrájajte na štvrtinky. Vložte ich do misky.
  2. Príprava cesnaku a byliniek: Cesnak rozdeľte na polovice a nakrájajte na tenké plátky. Kôpor a petržlen nasekajte nadrobno.
  3. Príprava cibule: Cibuľu olúpte a nakrájajte na kolieska. Poháre a viečka dôkladne sterilizujte.
  4. Plnenie pohárov: Do každého pohára vložte polovicu strúčika cesnaku a pár zrniek čierneho korenia. Na to pridajte vrstvu paradajok, cibule a posekaných byliniek. Postup opakujte, kým nie sú poháre naplnené.
  5. Polievanie horúcou vodou: Varte vodu a vriacu ju nalejte priamo do naplnených pohárov. Zakryte ich viečkami a nechajte postáť približne 15 minút, aby sa všetky ingrediencie prehriali.
  6. Príprava zálievky: Po 15 minútach zlejte vodu z pohárov do hrnca. Do nej pridajte soľ, cukor a olej, premiešajte a priveďte k varu.
  7. Záverečné uzatváranie: Do každého pohára pridajte ocot a zalejte ho pripravenou zálievkou. Poháre pevne uzavrite a otočte hore dnom. Uistite sa, že sú dobre utesnené, a nechajte ich vychladnúť pod teplou prikrývkou.

Záver:

Tento domáci nakladaný šalát si môžete bez problémov uskladniť na celý rok pri izbovej teplote. Kedykoľvek v zime otvoríte pohár, paradajky si zachovajú svoju čerstvosť a chuť, ako keby boli práve nazbierané zo záhrady.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.