Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pripravte si vianočnú čokoládu: Jednoduchý recept na domácu sladkosť

Pripravte si vianočnú čokoládu: Jednoduchý recept na domácu sladkosť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pripravte si vianočnú čokoládu: Jednoduchý recept na domácu sladkosť Foto: depositphotos.com
reklama:

Vianočné obdobie si žiada sladkosti, a čo je lepšie ako vlastnoručne vyrobená čokoláda? Jej príprava je naozaj jednoduchá a nevyžaduje veľa času ani špeciálnych surovín. Stačí pár základných ingrediencií, ako je kakao, cukor a tuk, a máte hotovú základnú čokoládovú zmes. Tento recept vám umožní pripraviť nielen vianočné čokoládové bonbóny, ale aj čokoládu s vlastnými obľúbenými prísadami, ako sú orechy alebo sušené ovocie.

Potrebné ingrediencie:

  • 250 g rastlinného tuku
  • 250 g práškového cukru
  • 100 g kakaa
  • 100 g hladkej múky
  • 1 lyžicu solamylu (kukuricného škrobu)
  • 1 vanilkový cukor

Postup prípravy:

  1. Príprava tukovej bázy: Začnite tým, že si rozpustíte rastlinný tuk vo vodnom kúpeli. Vhodný je spôsob pomalého zahrievania, aby tuk nerozprskol a pekne sa rozpustil do tekutej konzistencie.
  2. Miešanie suchých ingrediencií: V miske zmiešajte všetky suché ingrediencie – práškový cukor, kakao, hladkú múku a solamyl. Dobre ich premiešajte, aby sa všetky zložky rovnomerne spojili.
  3. Spojenie tukovej bázy so sypkou zmesou: Keď je tuk rozpustený, pomaly doň za stáleho miešania pridávajte suché ingrediencie. Dôležité je neustále miešať, aby sa zmes nevytvorila do hrudiek. Použite metličku, ktorá zabezpečí hladkú konzistenciu.
  4. Varenie čokoládovej zmesi: Čokoládovú zmes nechajte na miernom ohni zľahka povariť, kým nezíska hustú, hladkú textúru. Mala by byť dostatočne hustá, aby sa dala ľahko naliať do formičiek.
  5. Ozdobenie podľa chuti: Ak máte radi orechy, teraz je čas pridať nasekané oriešky do čokoládovej zmesi. Ak nie, pokojne ju nechajte bez prísad – čokoláda bude rovnako vynikajúca.
  6. Naplnenie formičiek: Zmes následne opatrne nalejte do formičiek, ktoré môžu mať rôzne vianočné motívy, ako sú hviezdičky, srdiečka alebo iné tematické tvary. Formičky s čokoládou vložte do chladničky, aby čokoláda stuhla.
  7. Skladovanie: Po stuhnutí čokoládu opatrne vyklopte z formičiek a uložte do vzduchotesnej nádoby. Čokoládové bonbóny uchovávajte v chladničke, aby si zachovali svoju čerstvosť.

Tento recept na domácu čokoládu je ideálny nielen ako sladká pochúťka počas Vianoc, ale aj ako darček pre vašich blízkych. Čokoláda môže byť tiež výborným spôsobom, ako ozdobiť vianočné koláče či pečivo. Užívajte si každý kúsok tejto lahodnej čokoládovej dobroty a rozžiarte sviatočnú atmosféru vianočných dní.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.