Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

PSST! Toto sú tajné triky pre perfektné pečené zemiaky

PSST! Toto sú tajné triky pre perfektné pečené zemiaky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
PSST! Toto sú tajné triky pre perfektné pečené zemiaky Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Nemusíte byť hviezdnym šéfkuchárom, aby ste pripravili dokonalé zemiaky. Na získanie lahodnej vône, ktoré sa budú ľanúť z rúry, potrebujete poznať týchto šesť krokov.

Už ste niekedy ochutnali perfektné pečené zemiaky s priateľmi v reštaurácii? Márne sme dumali a premýšľali, ako túto lahodnú prílohu doladiť aj doma k dokonalosti? Prezradíme vám šesť krokov, vďaka ktorým sa z vás stane hotový zemiakový profesionál.

1. Kefovanie

Keďže zemiaky rastú v krajine, je pravdepodobné, že na nich budú ešte zvyšky hliny. Vždy by ste mali hľuzy umyť, pretože jemné kamienky alebo zvyšky pôdy v jedle nie sú veľmi chutné.

2. Osušiť

Tu mnohí urobia prvú chybu. Voda sa z horúceho plechu v rúre síce odparí, ale spomeňte si, čo sa deje napríklad s kožou pri kuraťu. Suchá koža v rúre rovná sa chrumkavá. Vezmite teda utierku alebo uterák a zemiaky poriadne vysušte.

3. Olej

V ďalšom kroku by sme mali zemiaky potrieť olejom zo všetkých strán. Najvhodnejší je olej olivový – má lahodnú chuť a je zároveň zdravý.

4. Korenie

Zemiaky – v akejkoľvek forme – sú bez soli nudné a mdlé. Hľuzy potrebujú soľ na dokonalú chuť. Nebuďte skromní pri korenení. V závislosti na vašej chuti môžete pridať aj ďalšie korenie, ako je karí, paprika, bylinky alebo korenie.

5. Otvory

Teraz prichádza tajný trik: pomocou vidličky vytvorte na všetkých zemiakoch niekoľko hlbokých dier. To umožňuje, aby para vytváraná počas pečenia unikla a hľuza nepraskla.

6. Zahrievanie

Nepripravujte rúru príliš horúcu, inak sa škrupina rýchlo upečie a jadro zostane tvrdé. 200 stupňov a trocha trpezlivosti stačí. V závislosti od veľkosti zemiakov trvá asi jednu až jednu a pol hodiny.

Zdroj: www.svetzeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.