
- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Pudingovo-čučoriedkové croissanty hotové za pár minút
Pudingovo-čučoriedkové croissanty hotové za pár minút

Čakáte návštevu a chcete upiecť niečo rýchle so zaručeným úspechom? Stavte na lístkové cesto a pripravte si s nami dokonalé pudingovo-čučoriedkové croissanty, ktoré budete mať do 20 minút na stole.
Ingrediencie pre:
8 porcií
2 balenia vyváľaného lístkového cesta
200 g vanilkového pudingu
150 g čučoriedok
1 hrsť sekaných mandlí
1 ks vajcia na potretie
V poslednej dobe stúpa v kaviarňach obľúbenosť plnených croissantov, a pokiaľ čakáte návštevu a chcete ju prekvapiť niečím originálnejším ako bábovkou, pripravte si s nami tieto rýchle pudingovo-čučoriedkové croissanty, ktoré skvele vyzerajú a ešte lepšie chutia. Najlepšie sú ešte teplé, ale ak vám nejaký zostane do nasledujúceho dňa, môžete ho dať na pár minút do rozpálenej rúry alebo teplovzdušnej fritézy a bude chutiť ako čerstvý.
01.
Začnite tým, že jeden plát hotového lístkového rozvaľkaného cesta rovnomerne potrite vychladeným vanilkovým pudingom.
TIP: Môžete kúpiť už hotový vanilkový puding, napríklad proteínový.
02.
Na pudingovú vrstvu pridajte čučoriedky a posypte mandľami.
03.
Na obložený plát lístkového cesta položte druhý plát cesta a kraje pritlačte k sebe tak, aby puding nevytekal (môžete použiť vidličku).
04.
Teraz cesto rozrežte na 8 dlhších trojuholníkov so základňou 6 až 7 cm. Jednotlivé trojuholníky zabaľte do tvaru croissantu (začínate baliť od základne smerom po špičku).
05.
Rožte potom položte na plech vyložený s papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajcom a posypte zvyškom mandlí.
06.
Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 ° C na 15 minút. Po upečení môžete pred servírovaním pocukrovať práškovým cukrom.
Zdroj: www.prozeny.cz