Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pudingovo-čučoriedkové croissanty hotové za pár minút

Pudingovo-čučoriedkové croissanty hotové za pár minút
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pudingovo-čučoriedkové croissanty hotové za pár minút Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Čakáte návštevu a chcete upiecť niečo rýchle so zaručeným úspechom? Stavte na lístkové cesto a pripravte si s nami dokonalé pudingovo-čučoriedkové croissanty, ktoré budete mať do 20 minút na stole.

Ingrediencie pre:
8 porcií

2 balenia vyváľaného lístkového cesta
200 g vanilkového pudingu
150 g čučoriedok
1 hrsť sekaných mandlí
1 ks vajcia na potretie

V poslednej dobe stúpa v kaviarňach obľúbenosť plnených croissantov, a pokiaľ čakáte návštevu a chcete ju prekvapiť niečím originálnejším ako bábovkou, pripravte si s nami tieto rýchle pudingovo-čučoriedkové croissanty, ktoré skvele vyzerajú a ešte lepšie chutia. Najlepšie sú ešte teplé, ale ak vám nejaký zostane do nasledujúceho dňa, môžete ho dať na pár minút do rozpálenej rúry alebo teplovzdušnej fritézy a bude chutiť ako čerstvý.
01.

Začnite tým, že jeden plát hotového lístkového rozvaľkaného cesta rovnomerne potrite vychladeným vanilkovým pudingom.

TIP: Môžete kúpiť už hotový vanilkový puding, napríklad proteínový.
02.

Na pudingovú vrstvu pridajte čučoriedky a posypte mandľami.
03.

Na obložený plát lístkového cesta položte druhý plát cesta a kraje pritlačte k sebe tak, aby puding nevytekal (môžete použiť vidličku).
04.

Teraz cesto rozrežte na 8 dlhších trojuholníkov so základňou 6 až 7 cm. Jednotlivé trojuholníky zabaľte do tvaru croissantu (začínate baliť od základne smerom po špičku).

05.

Rožte potom položte na plech vyložený s papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajcom a posypte zvyškom mandlí.
06.

Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 ° C na 15 minút. Po upečení môžete pred servírovaním pocukrovať práškovým cukrom.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.