Púpava – Poklad, ktorý máte na jar pod nosom. Úžasné, čo dokáže!

2 / 3
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Púpava – Poklad, ktorý máte na jar pod nosom. Úžasné, čo dokáže!

reklama:

Recept na olej z púpavy

Zloženie:

Púpavové kvety

500 ml kvalitného ľanového oleja lisovaného za studena (alebo mandľového alebo marhuľového alebo olivového alebo sezamového alebo hroznového oleja)

Postup:

Naplňte dve tretiny nádoby kvetinami a zalejte olejom. Pohár zakryte gázou a zaistite ju gumičkou. Umiestnite nádobu na teplé a slnečné miesto po dobu dvoch týždňov alebo kým kvetmi nezhnednú. Potom olej preceďte a vložte do sterilizovanej tmavej fľaše. Skladujte olej na chladnom a tmavom mieste.

Ak ste čakali príliš dlho dva týždne, môžete olej pripraviť inak. Naplňte dve tretiny nádoby kvetinami a pridajte olej, ktorý ste si vybrali. Vložte ju do hrnca vo vodnom kúpeli a zohrejte ju na najpomalšiu teplotu asi 30-60 minút.

Olej by nemal byť príliš horúci, pretože je potrebné sa vyhnúť jeho varu. Ak dokážete udržať najnižšiu teplotu po dlhšiu dobu, bude liek oveľa silnejší.

Vložte zmes späť do nádoby a nechajte ju jeden deň na slnku, potom preceďte. Aj keď sa jedná o rýchly recept, odporúča sa, aby ste ho pripravovali pomaly.

Aplikácia:

Naneste malé množstvo oleja na bolestivé miesto a masírujte ho niekoľkokrát denne.

Zdieľajte tento príspevok so svojimi priateľmi

Zdroj: z0j.ru

reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.