Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rady do kuchyne – Mliečne výrobky

Untitled 1 1.jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Mlieko nevykypí 

Vykypeniu mliek zabránite tak, že vnútorný okraj hrnca potriete maslom.

Img_5223.jpg

Mlieko sa nepripáli

Mlieko sa nepripáli, keď vnútro hrnca najprv vypláchnete studenou vodou a až potom doň nalejete mlieko.

Kondenzované mlieko

Čerstvú smotanu na šľahanie nahradí 10% kondenzované mlieko, ktoré sa dá takisto dobre vyšľahať..

Whippedcream.jpg

Mlieko bez kože

Na povrchu mlieka sa nevytvorí koža, ak ešte do horúceho vhodíte kocku ľadu.

Tuhá šľahačka

Tuhú šľahčku dosiahnete , ak pridáte do nej počas šľahania štipku práškového cukru.

Trvanlivá šľahačka

Šľahačka sa neroztečie, keď ju ušľaháte so želírovacím cukrom.

3acedd3c72cba742b28309e7841d2bf0.jpg

Čerstvé maslo

Maslo zostane dlho čerstvé nielen v chladničke.Stačí ho ponoriť do prevarenej vychladnutej slanej vody.

Maslo na natieranie

Na stuhnuté maslo z chladničky položte vriacou vodou vypláchnutú misku. Po chvíli ho môžete bez problémov natrieť na chlieb.

Maslo a obal z neho

Aby ste z masla ľahšie odstránili obal,podržte ho pod studenou vodou. Na papieri potom nezostane ani kúsok masla.

Butter 1499642.jpg

Olej do masla

Ak nechcete aby vám na panvici maslo zhnedlo, pridajte doň trochu oleja.

Mlieko do tvarohu

Tvaroh sa dá oveľa lepšie rozmiešať ,keď ho polejete trochou teplého mlieka alebo sladkej smotany.

Spectacular fresh butter buttermilk sl.jpg

Cukor a zvon na syry

Kocka cukru pod zvonom na syr absorbuje vlhkosť, a tým predlžuje čerstvosť syrov. Rovnaký účinok má aj hrubozrnná soľ..Namiesto zvona môžete uchovať syr aj v mikroténovom vrecku

Vyprážaný syr

Syr sa vám pri vyprážaní neroztečie, ak ho pred obaľovaním dáte na chvíľu do mrazničky.

Fried cheese.jpg

Stvrdnutý syr

Starý stvrdnutý syr ponorte na nejaký čas do čerstvého mlieka.mäkne a bude opäť chutný..

Tipy a triky mliečnych výrobkov

  • Ak pridávate do jedla smotanu v akejkoľvek konzistencii, dbajte, aby mala rovnakú teplotu ako pokrm, kam ju vlievate. Ak máte čas, prevarte ju, zamedzíte tým prípadnému zrazeniu v omáčke alebo polievke.
  • Kefír alebo jogurt pridaný do cesta zaručí jeho vláčnosť.
  • Tvaroh a kyslá smotana sa znesú s každým ovocím, jedinou výnimkou je kivi.
  • Šľahačku šľahajte vždy silno vychladenú, ochladíme aj misu a metlu, ak sú kovové.
  • Ak prešleháte šľahačku, stane sa z nej hrudkovité maslo, pridajte ju do cesta alebo s ňou zjemnite omáčky.
  • Ak pridávate do omáčky, ktorá obsahuje smotanu, ocot alebo citrón, pridávajte ich opatrne, aby sa omáčka nezrazila.
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.