- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Rebierka so zelenými fazuľkami v slaninke a opečenou ciabattou
Rebierka so zelenými fazuľkami v slaninke a opečenou ciabattou
Pre 4 osoby potrebujete:
- 4 bravčové rebierka
- 4 PL koreninový prípravok Kotányi Gril údený
- 4 PL slnečnicového oleja
- 300 g zelených fazúľ (čerstvé alebo mrazené)
- 8 plátkov slaniny
- 100 ml jablčnej šťavy
- 1-2 ciabatty
Návod na prípravu:
- Rebierka opláchneme studenou vodou a osušíme. Prípravok Kotányi Gril údený zmiešame so slnečnicovým olejom, votrite do rebierok a necháme marinovať v chladničke najmenej 2 hodiny (najlepšie cez noc).
- Zelené fazuľky varíme 5 minút v hrnci s osolenou vodou, scedíme a zalejeme studenou vodou. Rozdelíme na 8 malých zväzkov a obalíme v slaninke.
- Rebierka grilujeme asi 90 minút na nepriamom ohreve (približne 120 – 140 ° C) v uzavretom grile. Polievame s jablkovou šťavou každých 20 minút. Ak je to potrebné, krátko pred koncom grilujeme na priamom ohni, kým nie sú rebierka chrumkavé. Zabalíme do alobalu a necháme 10 minút postáť.
- Zelenú fazuľku obalenú v slaninke grilujeme, kým nie je slaninka chrumkavá.
- Rebierka podávame so zelenými fazuľkami a ciabattou.
Tip: Alternatívna príprava v rúre: pečieme 90 minút pri 140 ° C (horné / spodné teplo). Polievame s jablkovou šťavou každých 20 minút. Po 90 minútach zapneme funkciu grilovania, kým nebudú rebierka chrumkavé. Zabalíme do alobalu, necháme 10 minút postáť a podávame.