Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Recept na fašiangové šišky: Vyprážané šišky s hrozienkami chutia obalené v škoricovom cukre aj s marmeládou

Recept na fašiangové šišky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Recept na fašiangové šišky: Vyprážané šišky s hrozienkami chutia obalené v škoricovom cukre aj s marmeládou www.youtube.com
reklama:

Milujete fašiangové šišky? V tom prípade stojí za ochutnanie aj vyprážané šišky s hrozienkami, bez ktorých si veľa ľudí nedokáže predstaviť obdobie fašiangov. Prinášame vám preto osvedčený recept na fašiangové šišky, aby ste si mohli doma túto dobrotu pripraviť aj vy.

Suroviny na fašiangové šišky

  • 300 gramov hladkej múky
  • 30 gramov čerstvých kvasníc
  • 60 gramov krupicového cukru
  • 40 gramov zmäknutého masla
  • 200 mililitrov vlažného mlieka
  • 3 žĺtky izbovej teploty
  • 2 lyžice rumu
  • 30 až 50 gramov hrozienok
  • štipka soli
  • repkový olej na vyprážanie

Príprava vyprážaných šišiek s hrozienkami krok za krokom

  1. Hrozienka opláchnite a 2 hodiny pred prípravou cesta namočte v rume.
  2. Pripravte si misu, do ktorej nasypte múku, v ktorej urobte jamku. Do jamky rozdrobte čerstvé kvasnice, pridajte trochu cukru a zalejte od oka vlažným mliekom. Počas ďalších 15 minút nechajte vzísť kvások.
  3. Ku kvásku pridajte zvyšné suroviny – teda cukor, zmäknuté maslo, mlieko, žĺtky, štipku soli a hrozienka namočené v rume. Všetko spracujte dohromady, aby vám vzniklo vláčne, nelepivé cesto, ktoré nechajte ďalších 30 minút vykysnúť.
  4. Cesto na fašiangové šišky si rozdeľte na malé bochníčky, z ktorých váľajte dlhé a úzke valčeky. Tieto valčeky v polovici prehnite a stočte do seba. Pripravené šišky s hrozienkami nechajte kysnúť ďalších 15 minút.
  5. Nakysnuté fašiangové šišky smažte na rozpálenom oleji z oboch strán krásne dozlatista. Následne ich skladajte na papierové kuchynské utierky, aby ste z nich odsali prebytočnú mastnotu.

Tipy, ako podávať vyprážané šišky s hrozienkami

Vyprážané šišky s hrozienkami sú skvelé poprášené práškovým cukrom. Tiež vám budú chutiť, keď ich kompletne obalíte v škoricovom cukre. Niekto zase tieto fašiangové šišky miluje namáčané v marmeláde.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.