Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Recept na pudingové strojčekové pečivo – rýchla príprava a vynikajúca chuť

Recept na pudingové strojčekové pečivo – rýchla príprava a vynikajúca chuť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Recept na pudingové strojčekové pečivo – rýchla príprava a vynikajúca chuť Foto: depositphotos.com
reklama:

Pudingové strojčekové pečivo je vianočným hitom, ktorý často zmizne zo stola ako prvý. Jeho pravidelný tvar a jemná, krehká textúra sú neodolateľné. Príprava tohto pečiva je veľmi jednoduchá, a ak použijete strojček, práce budete mať za chvíľu hotové.

Tento druh pečiva má svoju tradíciu, pretože v minulosti každý domáci strojček umožnil pripraviť veľké množstvo cukroví bez zbytočného námahy. Dnes si ho môžeme upiecť aj bez tohto pomocníka – stačí mať trochu trpezlivosti a niekoľko jednoduchých nástrojov.

Ako pripraviť pudingové strojčekové pečivo?

Pretože ide o krehké cesto, je dôležité, aby sme ingrediencie rýchlo spracovali a nezbytočne ich nehnietli. Po upečení môžeme pečivo zlepovať obľúbenou marmeládou a ozdobiť čokoládou, čo mu dodá skvelú chuť. Tu je podrobný návod na jeho prípravu.

Ingrediencia na pudingové strojčekové pečivo:

600 g polohrubej múky
300 g práškového cukru
350 g masla (prípadne margarínu)
7 balení vanilkového pudingu
2 vajcia
0,5 balíčka prášku do pečiva
na dozdobenie marmeláda a čokoládová poleva

Postup:

Začnite tým, že všetky suché prísady preosejete do misky. K nim pridajte nakrájané, jemne zmäknuté maslo a vajcia. Dobre premiešajte a vytvorte hladké, pružné cesto.
Hotové cesto môžete vložiť do strojčeka a vytvárať tenké pásiky, ktoré následne narežete na rovnaké kúsky. Ak strojček nemáte, použite cukrárenský sáčok na tvarovanie tvarov priamo na plech.
Umiestnite pripravené kúsky na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 8 až 10 minút, kým sa nezafarbia do zlatista.
Po vychladnutí cukroví spojte pomocou marmelády. Na každý kúsok naneste trochu marmelády a priložte druhý kus tak, aby vznikol malý sendvič.
Na záver ponorte konce pečiva do rozpustenej čokolády a nechajte ich na mriežke stuhnúť.

Toto pečivo je ideálne na vianočné sviatky – je chutné, rýchle a jednoducho sa pripravuje. Vďaka jeho krehkosti a sladkému zlepovaniu s marmeládou sa stane obľúbeným dezertom na vašom sviatočnom stole.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.