Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Recept na skvelý cibuľový chlieb. A nemusíte sa báť upiecť si ho v rúre!

Recept na skvelý cibuľový chlieb
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Recept na skvelý cibuľový chlieb. A nemusíte sa báť upiecť si ho v rúre! Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Ešte ste váhali, či sa v domácich podmienkach pustiť do chleba? S nami to zvládnete. Cibuľový chlieb je ľahký, rýchly, má chrumkavú kôrku a chutí výborne!

Čím potrieť chlieb pri pečení, aby bola kôrka najchrumkavejšia a mala tú najlepšiu farbu? Možností je mnoho. Smotana vám zaistí lesklú a tmavo zlatú kôrku, kukuričný škrob s vodou zase poskytne kôrku chrumkavú a svetlo lesklú zlatú. Na potieranie môžete používať aj obyčajnú vodu, olivový olej alebo samotný žĺtok.

Cibuľový chlieb

Na 1 bochník budete potrebovať: 250 g hladkej pšeničnej múky, 250 g ražnej múky, 250 ml vlažnej vody, 1 lyžičku octu, 1 lyžičku cukru, 1 balíček sušeného droždia, 2 lyžičky soli, rascu na posypanie, 2 1 vajce na potretie

Postup: Do vlažnej vody dajte droždie, cukor, trošku pšeničnej múky, premiešajte a nechajte vzísť kvások. Medzitým do misy preosejte obe múky so soľou a pridajte ocot. Na masle orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu. Vzídený kvások prepracujte s múkou. Môžete ručne alebo pomocou robota. Do cesta zapracujte aj osmaženú cibuľku a potom cesto nechajte hodinku kysnúť na teplom mieste.

Nakysnuté cesto ešte prepracujte, vytvarujte bochník a dajte ho na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite rozšľahaným vajcom a posypte rascou. Pečte ho asi 40 minút pri teplote 160 °C a potom na ďalších 20 minút zohrejte rúru na 180 °C.

Tip: Chlieb môžete ochutiť aj bylinkami alebo rôznymi semienkami.

Domáci chlieb a domáce nátierky, to je dokonalá kombinácia. Už ste skúsili sviežu hráškovú alebo cottage s jarnými cibuľkami? A pikantná nátierka v kombinácii s hriankami nesklame nikdy!

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.