Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Recept na skvelý cibuľový chlieb. A nemusíte sa báť upiecť si ho v rúre!

Recept na skvelý cibuľový chlieb
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Recept na skvelý cibuľový chlieb. A nemusíte sa báť upiecť si ho v rúre! Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Ešte ste váhali, či sa v domácich podmienkach pustiť do chleba? S nami to zvládnete. Cibuľový chlieb je ľahký, rýchly, má chrumkavú kôrku a chutí výborne!

Čím potrieť chlieb pri pečení, aby bola kôrka najchrumkavejšia a mala tú najlepšiu farbu? Možností je mnoho. Smotana vám zaistí lesklú a tmavo zlatú kôrku, kukuričný škrob s vodou zase poskytne kôrku chrumkavú a svetlo lesklú zlatú. Na potieranie môžete používať aj obyčajnú vodu, olivový olej alebo samotný žĺtok.

Cibuľový chlieb

Na 1 bochník budete potrebovať: 250 g hladkej pšeničnej múky, 250 g ražnej múky, 250 ml vlažnej vody, 1 lyžičku octu, 1 lyžičku cukru, 1 balíček sušeného droždia, 2 lyžičky soli, rascu na posypanie, 2 1 vajce na potretie

Postup: Do vlažnej vody dajte droždie, cukor, trošku pšeničnej múky, premiešajte a nechajte vzísť kvások. Medzitým do misy preosejte obe múky so soľou a pridajte ocot. Na masle orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu. Vzídený kvások prepracujte s múkou. Môžete ručne alebo pomocou robota. Do cesta zapracujte aj osmaženú cibuľku a potom cesto nechajte hodinku kysnúť na teplom mieste.

Nakysnuté cesto ešte prepracujte, vytvarujte bochník a dajte ho na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite rozšľahaným vajcom a posypte rascou. Pečte ho asi 40 minút pri teplote 160 °C a potom na ďalších 20 minút zohrejte rúru na 180 °C.

Tip: Chlieb môžete ochutiť aj bylinkami alebo rôznymi semienkami.

Domáci chlieb a domáce nátierky, to je dokonalá kombinácia. Už ste skúsili sviežu hráškovú alebo cottage s jarnými cibuľkami? A pikantná nátierka v kombinácii s hriankami nesklame nikdy!

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.