- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty od vás z Facebooku
- bravčové mäso
- Bravčové pliecko na hrášku s tarhoňou
Bravčové pliecko na hrášku s tarhoňou
Cibulu očistiť, nakrájať, opiecť v hrnci na masti.
Mäso nakrájať na kúsky, osoliť, okoreniť.
Keď je cibuľa opečená, pridať trocha rasce, mletú červenú papriku, paprikovú pastu, premiešať, pridať mäso, bobkovy list, podusiť, podliať trochou vody.
Keď je mäso mäkké pridať hrášok, dochutiť podľa potreby, prevariť a môže sa podávať.
Tarhoňa
Sú rôzne recepty, ja to robím tak ako som sa to učil.
Dôležitý je pomer vody.
Vždy vychádzam z toho že na 1kg tarhone ide 2 litre vody.
Ja robím samozrejme v malom množstve, ale pomer je vždy ten istý.
Tarhoňu opiecť v hrnci na oleji. Následne zaliať vriacou vodou, osoliť, zakryť a dať do vyhriatej rúry s teplotou 200°C na 20 minút.
Autor receptu :