Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Chrumkavé pečené dobroty…

Chrumkave pecene dobroty....jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Slavka Ivančíková

Suroviny:

500g polohrubá múka

200ml teplé mlieko

10g sušené droždie

1 lyžica soli

100ml olej

100ml teplá voda/podľa potreby a hustoty cesta/

125g masla

1 vajíčko na potieranie

himalájska soľ

čierny kmín…/podľa chuti/

Postup: V 200ml teplého mlieka rozpustíme 10g sušeného droždia. Do 500g polohrubej múky pridáme 1 lyžicu soli, mlieko s rozpusteným droždím, olej a teplú vodu / vodu podľa hustoty cesta/.Vypracujeme cesto ktoré sa nebude lepiť / nemusí vykysnúť/. Cesto rozdelíme na 35 kúskov. Každý kúsok vyvaľkáme, natrieme kúskom masla, a poukladáme na seba po 7 kúskov. Vznikne nám 5 dielov. Každý diel rozvaľkáme a povykrajujeme podľa chuti / slimáky, rožteky…/, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme himalájskou soľou, čiernym kmínom/podľa chuti/ a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C asi 20 minút /podľa potreby pečieme do zlatohneda/. Dobrú chuť.

Autor receptu :

Slavka Ivančíková

Najčítanejšie za 24 hodín

Dátum 8. februára 2022
K téme

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.