- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty od vás z Facebooku
- roláda
- Jednoduchá a chutná čokoládová roláda
Jednoduchá a chutná čokoládová roláda
Cesto:
- 6 vajec,
- 110 g hladká múka
- 120 g práškový cukor
- 10 g kakao
Krém:
- 2 lyžice kakaa
- 250g mascarpone
- 250ml smotana 30%
- 2 až 3 lyžice práškového cukru /podl’a chuti/.
- 30g masla
- 100g čokoládové kúsky, alebo nastrúhanú čokoládu.
Postup:
Na plech dáme papier na pečenie, ktorý natrieme roztopeným maslo, plech odložíme a pripravíme si cesto.
Vaječné žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka so 120g práškového cukru vymiešame.
Bielka vyšľaháme do tuha a zmiešame s vymiešanými žĺtkami. Dobre premiešame.
Pridáme hladkú múku, 10 g kakaa a dobre premiešame.
Cesto vylejeme na pripravený plech a rovnomerne rozotrieme.
Pečieme vo vyhriatej rúre na teplote 160°C asi 10 až 12 minút/podl’a potreby/.
Upečený, ešte horúci korpus zrolujeme aj s papierom, a necháme vychladnúť.
Pripravíme krém:
Smotanu s mascarpone spolu premiešame, pridáme 2 lyžice kakaa a 2 až 3 lyžice cukru a vyšl’aháme.
Uložíme do chladu.
Z vychladnutej rolády odstránime papier, jemne roládu vyrovnáme a natrieme pripraveným krémom /trochu krému si necháme na potrenie rolády/.
Roládu zrolujeme, potrieme tenkou vrstvou krému a obalíme v kúskoch čokolády, alebo v strúhanej čokoláde.
Takto pripravenú roládu odložíme do chladu, bude sa lepšie krájať. Dobrú chuť želáme.
Autor receptu :