Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kôprová omáčka domáca knedľa

Koprova omacka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Petra Neugebauer
Na oleji a masle opražím múku, podlejem vodou a pridám smotanu..
nechám prevariť…
pridám soľ, korenie, trocha cukru a nasekaný kôpor…
po vypnutí dám ešte plátok masla a dochutím octom alebo citrónom.

Domáca knedľa 😉

  • 400 g polohrubá múka
  • 10 g sušené droždie
  • 1 vajce
  • 1 čl cukor
  • 1 1/2 čl soľ
  • 150 ml vlažné mlieko
  • 100 ml vlažná voda
Olej na potretie
Kvások – 150 ml vlažné mlieko, v ktorom rozmiešame 1 čl cukru, 1 PL múky a droždie.
Necháme vykysnúť a pridáme k preosiatej múke a zvyšným surovinám.
Vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť hodinu.
Rozdelíme na dve časti a vytvarujeme. Paríme 15-17min.
Počas naparovania neotvárame.
Autor receptu :

Najčítanejšie za 24 hodín

Dátum 25. februára 2022
K téme

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.