Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šampiňónový krém s vyprážanými zemiakmi

Sampinonovy krem s vyprazanymi zemiakmi.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Olga Salusova

Keďže som mala šampiňóny, potrebovala som ich spracovať.

  • Zemiaky očistiť, pokrájať na 1 – 1,5 cm plátky ( ja som 1 cm aby sa lepšie prepiekli ) mala som také menšie. Dať na papierovú utierku, osušiť, posoliť , obaliť v trojobale a pomaly vypražiť.
  • Na oleji orestovať 2 šalotky , pridať na plátky pokrájané šampiňóny ( cca 350 g), posoliť. Podusiť do mäkka, popášiť 2 PL polohrubej múky dobre premiešame.
  • V miske si rozmiešame 1 smotanu na šľahanie, pridáme 2 PL horčice ( podľa chuti ), 2 ČL trstinoveho cukru ( môžeme aj obyčajný). Smotanou zalejeme šampiňóny pridáme cca 3 dl vody alebo mlieka . Dochutíme soľou a cukrom ak treba, môžeme citr. šťavu.
  • Podľa potreby ešte zriedime mliekom. Na záver môžeme pridať posekanú petržlenovú vňať, bazalku .

Autor receptu :

Olga Salusova

Najčítanejšie za 24 hodín

Dátum 17. januára 2022

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.