Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šampiňónový krém s vyprážanými zemiakmi

Sampinonovy krem s vyprazanymi zemiakmi.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Olga Salusova

Keďže som mala šampiňóny, potrebovala som ich spracovať.

  • Zemiaky očistiť, pokrájať na 1 – 1,5 cm plátky ( ja som 1 cm aby sa lepšie prepiekli ) mala som také menšie. Dať na papierovú utierku, osušiť, posoliť , obaliť v trojobale a pomaly vypražiť.
  • Na oleji orestovať 2 šalotky , pridať na plátky pokrájané šampiňóny ( cca 350 g), posoliť. Podusiť do mäkka, popášiť 2 PL polohrubej múky dobre premiešame.
  • V miske si rozmiešame 1 smotanu na šľahanie, pridáme 2 PL horčice ( podľa chuti ), 2 ČL trstinoveho cukru ( môžeme aj obyčajný). Smotanou zalejeme šampiňóny pridáme cca 3 dl vody alebo mlieka . Dochutíme soľou a cukrom ak treba, môžeme citr. šťavu.
  • Podľa potreby ešte zriedime mliekom. Na záver môžeme pridať posekanú petržlenovú vňať, bazalku .

Autor receptu :

Olga Salusova

Najčítanejšie za 24 hodín

Dátum 17. januára 2022

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.