Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

7 days zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cokoladovy 7 days.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 3/4 šálky práškového cukru (250 ml šálka)
  • 1 vanilkový cukor
  • 3/4 šálky polohrubej múky
  • 2 1/2 lyžice kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Krém:
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 2 1/2 lyžičky práškovej želatíny
  • 1/4 šálky vody
  • Čokoládová poleva:
  • 100 g horkej čokolády
  • 50 g masla
  • 50 ml mlieka
  • Ďalej potrebujete:
  • mini croissanty 7 days asi 6 ks
  • čučoriedkový džem
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia sú najlepšie, ak sú izbovej teploty. Múku preosejeme spolu s kakaom a práškom do pečiva. Bielka oddeľte od žĺtkov a vyšľahajte spolu so štipkou soli na tuhú penu. Na konci šľahania postupne pridajte cukre a ďalej šľahajte, až kým hmota nebude hustá a lesklá. Znížime rýchlosť šľahača a pridáme jeden žĺtok po druhom.Za každým prešľaháme.

2. Krok

Nakoniec pomocou stierky alebo veľkej drevenej lyžice pridáme na niekoľko krát múčnu zmes.Miešajte jemne . Plech s rozmermi 24 × 24 cm vyložíme papierom na pečenie. Vylejeme na plech cesto a pečieme na 180 ° C asi 30-35 minút. Vyskúšame špáradlom.. Po pečení piškótu ochladíme a rozrežeme na dve časti. Želatínu necháme napučať..Potom ju zohrejeme nech sa rozpustí.(bez varu) Necháme ju vychladnúť.

3. Krok

Vyšľahajte šľahačku do tuha pridajte preosiaty práškový cukor a pomaly nalejte želatínu. Na polovicu piškóty rozotrieme čučoriedkový džem rozotrieme 1/3 krému a rozmiestnime croissanty vedľa seba do riadkov. Roztrieme zostávajúci krém a na vrch položíme druhú časť piškóty ktorú taktiež potrieme džemom.Takto pripravený zákusok dáme na pár hodín do chladničky zatuhnúť.

4. Krok

Pripravíme si čokoládovú polevu..Zahrejte mlieko spolu s maslom, pridajte kúsky čokolády a premiešajte, kým sa nedosiahne homogénna konzistencia. Nalejte polevu nahornú časť piškóty a rovnomerne polevu rozotrite. Vložili sme do chladničky na 15 minút, kým poleva nezatuhne.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

699 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.