Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Adventná štóla

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Adventny kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:25 hod
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 80 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • kôra z jedného citróna
  • 120 ml oleja
  • 80 g kryš..cukru
  • 180 g polohrubej múky
  • 0,5 balíka prášku do pečiva
  • 150 g kandizovanej kôry (zmes)
  • 60 g vlašské orechy
  • 60 g nasekanej čokolády
  • 40 g hrozienok
  • 2 lyžice rumu
  • Poleva :
  • 60 g práškového cukru
  • 1 lyžice rumu
  • 0,5 lyžičky oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na koláč najskôr hrozienka zalejeme rumom a necháme asi 1 hodinu lúhovať. Formu na srnčí chrbát potrieme olejom a vysypeme trochou múky. Predhrejte rúru (horný a spodný ohrev) na 160°C .

2. Krok

Teraz preceďte prášok do pečiva a múku cez sitko do misy. Čokoládu nasekáme, vlašské orechy nahrubo nasekáme a spolu s čokoládou zmiešame vo veľkej mise. Potom pridáme rumové hrozienka. Potom oddeľte vajcia. Nastrúhanú citrónovú kôru, žĺtky, vanilkový cukor, krupicový cukor a soľ šľaháme asi 10 minút do peny. Za stáleho miešania pomaly vmiešame olej. Z bielkov vyšľaháme sneh a potom s kryštálovým cukrom šľaháme na tuhý sneh. Teraz do cesta vmiešame múčnu zmes, potom ovocnú zmes a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov.

3. Krok

Hotové cesto vylejeme do pripravenej formy. Potom necháme piecť na strednej priečke asi 45 minút. Po vychladnutí koláč vyklopíme z formy.

4. Krok

Medzitým si pripravte polevu: Na to vymiešajte olej práškový cukor a rum do hladka. Polevu nanášame na štólu pomocou štetca..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

146 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.