Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Aj také tradičné jedlo, ako sú slivkové knedle, je pre našu imunitu prínosom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Aj také tradičné jedlo, ako sú slivkové knedle, je pre našu imunitu prínosom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Aj také tradičné jedlo, ako sú slivkové knedle, je pre našu imunitu prínosom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 25min

Je známe, že zdravé črevá prispievajú k silnej imunite. Na jeseň sa objavuje množstvo ovocia, pričom slivky sú obzvlášť prospešné pre naše trávenie. Ako ich môžeme využiť na podporu nášho imunitného systému?

Tradičné jedlo, akým sú slivkové knedle, môže byť skutočne prínosné pre naše zdravie. Slivky majú množstvo výhod, ako napríklad protizápalové účinky a schopnosť zlepšovať nervový systém, čím pomáhajú zvyšovať našu odolnosť voči stresu. Navyše, slivky sú obľúbené aj medzi deťmi, takže sa vyhnete ťažkostiam, ktoré niekedy spôsobuje napríklad brokolica.

Mak, ktorý sa objavuje v našom recepte, je jednou z najzdravších potravín, ktoré môžeme konzumovať. Je bohatý na vápnik a obsahuje množstvo vitamínov a minerálov. Jeho antioxidačné vlastnosti majú významný vplyv na náš imunitný systém.

reklama:

Suroviny

  • 600 g zemiakov
  • 200 g hrubej múky
  • 1 štipka soli
  • 30 g masla (plus na polievanie)
  • 1 vajce
  • 1 kg sliviek
  • 120 g mletého maku
  • 120 g práškového cukru
  • soľ
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najlepšie je, ak zemiaky uvaríte v šupke deň predtým. Na druhý deň ich ošúpte a nastrúhajte do misky na jemnom strúhadle. Pridajte múku, soľ, vajce a maslo, potom dôkladne vypracujte cesto, ktoré by malo byť hladké a nelepivé. Ak by sa cesto lepiť, pridajte ešte trochu múky.

2. Krok

Slivky dôkladne umyte a v prípade potreby ich vykôstkujte, čo sa určite vyplatí pre tých, ktorí si na nich pochutnajú. Potom rozváľajte cesto na hrúbku približne 1 cm, nakrájajte na štvorce podľa veľkosti sliviek, položte na každý štvorček slivku a dobre ju zabaľte.

3. Krok

Knedlíky vložte do vriacej osolenej vody. Sledujte, aby sa neprilepili na dno, a varte 5 až 8 minút. Keď sú knedlíky hotové, vyberte ich, nechajte odkvapkať a na tanieri ich hojne posypte mletým makom zmiešaným s cukrom a zalejte rozpusteným maslom.

reklama:

Miluje ich hádam každý aj deti aj my dospelí . Tak dobrú chuť vám prajeme!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

18 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.