- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Alpský perníkový chlebík
Alpský perníkový chlebík
- Kusov: 6
- Porcií: 36
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 250 g margarínu alebo masla
- 250 g cukru ( 200g )
- 2 vajcia
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 30 g kakaa
- 4 lyžičky perníkového korenia
- kôra z polovice pomaranča
- Poleva:
- 150 g práškového cukru
- šťava z malého citróna
Postup prípravy
1. Krok
Suroviny na cesto pri izbovej teplote miesime v kuchynskom robote – kým sa múka úplne nezapracuje. Cesto rozdeľte na šesť častí a z každej vytvarujte valček, ktorý vodorovne prilieha na plech. Na plech vystlaný papierom na pečenie položte po tri rolky a pečte 10 až 15 minút pri teplote 180 °C (nie príliš nasucho).
2. Krok
Medzitým zmiešame suroviny na polevu tak, aby dosiahla peknú viskóznu konzistenciu. Polevu natrieme na rolky hneď po upečení. Ešte teplé rolky nakrájame šikmo na 2 až 3 cm široké pásiky a necháme vychladnúť. Pečivo skladujte v plechovej dóze. Po uvarení chutí ešte aromatickejšie.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
230 videní