Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ambasador zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ambasador
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 4 vajcia
  • 2/3 šálky cukru
  • 1/2 šálky polohrubej múky
  • 3 zarovnané lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Plnka:
  • 1 liter mlieka
  • 400 g mäkkého masla
  • 7 lyžíc cukru
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 3 žĺtky
  • 2 lyžice rumu
  • ďalej :
  • zavárané broskyne
  • 3 lyžice nutelly
  • 100 g čokolády s orieškami
  • 50 g hrozienok
  • nastrúhaná kôra z polovice pomaranča
  • Poleva:
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 200 g nutelly
  • 2 lyžice masla
  • ešte budete potrebovať:
  • kakaové a maslové sušienky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme si bielka do tuhého snehu..Postupne pridávame cukor..Keď je zmes lesklá a tuhá a cukor rozpustený pridáme žĺtky..Potom vmiešame zmes múky kakaa a prášku do pečiva a jemne premiešame..

2. Krok

Zmes cesta vylejeme na plech ktorý si vyložíme s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 160°C asi 40 minút.

3. Krok

pripravíme si plnku.V pohári mlieka rozmiešame pudingy so žĺtkami ,a s múkou spolu so škrobom.Ostatné mlieko dme variť s cukrom.Keď sa mlieko začne variť zavaríme zmes s pudingu a uvaríme hustý krém.Ten si necháme úplne vychladnúť..

4. Krok

Maslo vyšľaháme a postupne po lyžiciach primiešavame vychladnutý krém..miešame dohladka a nakoniec primiešame rum.Výsledný krém si rozdelíme na dve polovice.

5. Krok

Do jednej polovice pridáme dobre odkvapkané broskyne , ktoré si môžeme ešte preistotu vysušič papierovým obrúskom, nakoľko nadbytočná šťava by nám krém mohla zriediť.Do druhej polovice primiešame nutellu nasekanú čokoládu,pomarančovú kôru a vopred namočené hrozienka ktoré si potom necháme odkvapkať..

6. Krok

Vychladnutú piškótu pokropíme broskyňovou šťavou, a natrieme tmavým krémom.Na krém poukladáme kakaové sušienky a tie zatrieme bledým krémom s broskyňami..naň naukladáme maslové sušienky..Vrch sušienok pretrieme tenkou vrstvou krému..Dáme do chladničky aspoň na dve hodiny postáť..

7. Krok

Po dvoch hodinách si pripravíme z nutelly masla a šľahačky polevu a prelejeme ňou vrch zákuska..Znovu dáme na pár hodín do chladničky.Poleva sa rpipravuje rozohriatím masla, nutelly a šľahačky na miernom ohni.Za stáleho miešania nám musí vzniknúť hladká zmes..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.1 / 5)

12 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

52092 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.