Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Ambasador zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ambasador
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 4 vajcia
  • 2/3 šálky cukru
  • 1/2 šálky polohrubej múky
  • 3 zarovnané lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Plnka:
  • 1 liter mlieka
  • 400 g mäkkého masla
  • 7 lyžíc cukru
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 3 žĺtky
  • 2 lyžice rumu
  • ďalej :
  • zavárané broskyne
  • 3 lyžice nutelly
  • 100 g čokolády s orieškami
  • 50 g hrozienok
  • nastrúhaná kôra z polovice pomaranča
  • Poleva:
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 200 g nutelly
  • 2 lyžice masla
  • ešte budete potrebovať:
  • kakaové a maslové sušienky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme si bielka do tuhého snehu..Postupne pridávame cukor..Keď je zmes lesklá a tuhá a cukor rozpustený pridáme žĺtky..Potom vmiešame zmes múky kakaa a prášku do pečiva a jemne premiešame..

2. Krok

Zmes cesta vylejeme na plech ktorý si vyložíme s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 160°C asi 40 minút.

3. Krok

pripravíme si plnku.V pohári mlieka rozmiešame pudingy so žĺtkami ,a s múkou spolu so škrobom.Ostatné mlieko dme variť s cukrom.Keď sa mlieko začne variť zavaríme zmes s pudingu a uvaríme hustý krém.Ten si necháme úplne vychladnúť..

4. Krok

Maslo vyšľaháme a postupne po lyžiciach primiešavame vychladnutý krém..miešame dohladka a nakoniec primiešame rum.Výsledný krém si rozdelíme na dve polovice.

5. Krok

Do jednej polovice pridáme dobre odkvapkané broskyne , ktoré si môžeme ešte preistotu vysušič papierovým obrúskom, nakoľko nadbytočná šťava by nám krém mohla zriediť.Do druhej polovice primiešame nutellu nasekanú čokoládu,pomarančovú kôru a vopred namočené hrozienka ktoré si potom necháme odkvapkať..

6. Krok

Vychladnutú piškótu pokropíme broskyňovou šťavou, a natrieme tmavým krémom.Na krém poukladáme kakaové sušienky a tie zatrieme bledým krémom s broskyňami..naň naukladáme maslové sušienky..Vrch sušienok pretrieme tenkou vrstvou krému..Dáme do chladničky aspoň na dve hodiny postáť..

7. Krok

Po dvoch hodinách si pripravíme z nutelly masla a šľahačky polevu a prelejeme ňou vrch zákuska..Znovu dáme na pár hodín do chladničky.Poleva sa rpipravuje rozohriatím masla, nutelly a šľahačky na miernom ohni.Za stáleho miešania nám musí vzniknúť hladká zmes..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.1 / 5)

12 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

52230 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.