Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Americké zemiaky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Americké zemiaky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Americké zemiaky Foto: www.freepik.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Americké zemiaky sú skvelou voľbou ako príloha k mnohým jedlám a ich chrumkavý povrch je lákavý na ochutnanie. Tieto zemiaky chutia výborne aj s jednoduchým dipom alebo kyslou smotanou. Ako dosiahnuť ich dokonalosť?

reklama:

Suroviny

  • 800 g zemiakov
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička údenej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej cibule
  • 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Umytie a príprava zemiakov: Zemiaky dôkladne umyte a ak sú čerstvé, môžete ich nechať aj so šupkou. Zemiaky s poškodenou šupkou ošúpte a potom ich nakrájajte na kúsky

2. Krok

Príprava marinády: V miske zmiešajte olivový olej s mletou paprikou, údenou paprikou, sušeným cesnakom a cibuľou, rozmarínom, soľou a čiernym korením. Kúsky zemiakov vložte do veľkej misy, prelejte marinádou a dôkladne premiešajte, aby sa každá časť dobre obalila.

3. Krok

Pečenie: Rúru predhrejte na 200 °C. Zemiaky rovnomerne rozložte na plech pokrytý papierom na pečenie, pričom dbajte na to, aby mali medzi sebou priestor. Pečte asi 30 až 40 minút, kým nie sú pekne zlatisté a chrumkavé. Na polovici pečenia ich môžete otočiť, aby sa zabezpečilo rovnomerné prepečenie.

reklama:

Po upečení môžete zemiaky posypať nasekaným rozmarínom alebo petržlenovou vňaťou a podávať s kyslou smotanou alebo obľúbeným dipom.

Vychutnajte si túto chutnú a jednoduchú prílohu, ktorá skvele doplní vaše obľúbené jedlá!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

111 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.