- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Ananásová roláda Diplomat
Ananásová roláda Diplomat
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 12min
- Hotové Za: 32min
Suroviny
- Piškóta:
- 4 vajcia
- 80 g práškového cukru
- 80 g polohrubej múky
- štipka soli
- 1/2 vanilkového cukru
- Krém:
- 60 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 100 ml mlieka
- 6 lyžičiek želatíny
- štipka soli
- 350 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
- 300 g ananásu z kompótu
- Ozdobenie:
- 50 g čokolády
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžička cukru
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si piškótu..Oddelíme vajcia..Najskôr vyšľaháme bielka s cukrom...Potom vyšľaháme žĺtka so štipkou soli a s vanilkovým cukrom..
2. Krok
Potom spojíme žĺtka s vyšľahanými bielkami a zľahka vmiešame múku..
3. Krok
Cesto vylejeme n a plech 38 x 35 vyložený s papierom na pečenie a zarovnáme ho..
4. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 10 - 12 minút..Po upečení preklopíme a po asi 5 minútach opatrne dáme dole papier na pečenie..Roládu zvinieme.. A necháme vychladnúť.
5. Krok
Krém si pripravíme tak že najskôr namočíme do polovice studeného mlieka želatínu a necháme ju napučať..
6. Krok
Vajcia si vyšľaháme s cukrom a so štipkou soli, pridáme k nim želatínu a zvyšné mlieko a šľaháme nad parou do zhustnutia..Potom odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť.
7. Krok
Potom si vyšľaháme smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom , pridáme vychladnutý krém a na kocky nakrájaný ananás..
8. Krok
Pripraveným krémom potrieme pripravenú piškótu a zvinieme do rolády..
9. Krok
Takto pripravenú roládu dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny..Potom s rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu , a vyšľaháme šľahačku a dozdobíme..Môžete zdobiť roládu v celku , alebo už nakrájanú na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.3 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4407 videní