Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Ananásové kocky s kokosovým beze

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ananasove kocky s kokosovym beze.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
gotovimop.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice kryš..cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • štipka soli
  • Sneh:
  • 4 bielka
  • 180 g kryš.cukru
  • 200 g kokosu
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice cukru
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice Gustinu alebo zlatého klasu
  • 2 vanilkové cukre
  • ďalej potrebujeme :
  • 1 plechovka 565 g ananásu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rozbijeme 4 vajcia, opatrne ich rozdelíme na žĺtky a bielká..

2. Krok

Do bielkov pridáme štipku soli a začneme šľahať. Keď sa objaví pena, postupne pridávame 80 g cukru. Šľahačom šľaháme asi 3 - 4 minúty, kým nezískame pevný sneh. do snehu po jednom pridávame žĺtka a za každým poriadne prešľaháme.

3. Krok

Do rozšľahaných vajec pridajte múku v troch krokoch, nezabudnite ju preosiať cez sito. Celkovo budeme potrebovať 4 lyžice múky , čo je cca 110 g. Cesto jemne a krátko premiešajte špachtľou. Po zamiešaní múky by cesto malo zostať vzdušné a ľahké.

4. Krok

Hotové cesto dáme do formy pokrytej pergamenovým papierom. Cesto rovnomerne rozotrieme po celej forme. Veľkosť formy približne 25 x 25 cm.

5. Krok

Formu dáme do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme asi 30-35 minút.

6. Krok

Upečenú piškótu necháme úplne vychladnúť a vyberieme ju z formy. Upečenú vrchnú kôrku odrežeme z piškóty.

7. Krok

Pripravíme si Kokosový sneh.. 4 vajcia opatrne rozdelíme na žĺtky a bielky. Na sneh potrebujeme iba bielky a na krém neskôr použijeme 2 žĺtky.

8. Krok

Začnite šľahať bielka. Keď sa objaví pena, postupne, v malých dávkach, začneme za stáleho šľahania pridávať cukor. Celkovo je potrebných 180 g cukru. Bielky vyšľahajte s cukrom, kým neušľaháte sneh. Šľahanie mi trvalo asi 8 minút. Potom pridajte 200 g kokosu. Všetko rozmiešajte do hladka.

9. Krok

Výslednú bielkovo-kokosovú zmes premiestnite do formy pokrytej pergamenovým papierom. Rovnomerne sneh rozotrite po celej forme. Všetko dáme do rúry predhriatej na 180°C pečieme asi 25 minút. Hotové beze necháme vychladnúť

10. Krok

Teraz pripravíme krém: Nalejte 0,5 litra mlieka do hrnca dajte zohrievať. Zatiaľ čo mlieko vrie, pripravíme si zvyšok krému. Dajte 2 žĺtky do misy a začnite šľahať šľahačom. Postupne pridávame 3 lyžice múky,2 lyžice škrobu, 4 lyžice cukru a 2 vanilkové cukre. Všetko vyšľahajte..

11. Krok

Za stáleho šľahania pomaly k zmesi prilievame mlieko, a potom ho vrátime na oheň a na miernom plameni uvaríme do zhustnutia. Hotový krém zakryte pokrievkou , alebo potravinárskou fóliou a nechajte ho pri izbovej teplote, aby úplne vychladol.

12. Krok

Pudingový základ keď vychladne pokračujeme v príprave krému. Do misky dáme 250 g masla izbovej teploty. Maslo vyšľahajte šľahačom do krémova. Do vyšľahaného masla pridávame po jednej lyžici dobre vychladeného pudingového základu, pričom zakaždým krém dobre rozšľaháme.

13. Krok

1 konzervu ananásu nakrájajte na malé kúsky. Šťavu nevylievame, budeme ju potrebovať na namočenie piškóty. Do hotového krému pridáme nakrájaný ananás. Všetko premiešame.

14. Krok

Zostavenie zákusku: kokosové beze už vychladlo, nožom prejdeme po stranách formy a opatrne beze vyberieme na dosku.

15. Krok

Na dno formy dáme vychladnutú piškótu. Piškótu dobre pokropíme ananásovým sirupom z kompótu.. Použijeme asi 100 ml šťavy.

16. Krok

Na vrch na namočenú piškótu dáme krém s kúskami ananásu. Krém rovnomerne rozotrieme.

17. Krok

Na krém prenesieme kokosovú piškótu.. Rukami mierne pritlačte beze na krém aby nevznikla vzduchová medzera.

18. Krok

Zákusok prikryjeme potravinovou fóliou a vložíme do chladničky na 4 hodiny, alebo lepšie na celú noc. potom po vychladení nakrájame na porcie...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1093 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.