Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ananásové kocky s kokosovým beze

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ananasove kocky s kokosovym beze.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
gotovimop.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice kryš..cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • štipka soli
  • Sneh:
  • 4 bielka
  • 180 g kryš.cukru
  • 200 g kokosu
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice cukru
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice Gustinu alebo zlatého klasu
  • 2 vanilkové cukre
  • ďalej potrebujeme :
  • 1 plechovka 565 g ananásu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rozbijeme 4 vajcia, opatrne ich rozdelíme na žĺtky a bielká..

2. Krok

Do bielkov pridáme štipku soli a začneme šľahať. Keď sa objaví pena, postupne pridávame 80 g cukru. Šľahačom šľaháme asi 3 - 4 minúty, kým nezískame pevný sneh. do snehu po jednom pridávame žĺtka a za každým poriadne prešľaháme.

3. Krok

Do rozšľahaných vajec pridajte múku v troch krokoch, nezabudnite ju preosiať cez sito. Celkovo budeme potrebovať 4 lyžice múky , čo je cca 110 g. Cesto jemne a krátko premiešajte špachtľou. Po zamiešaní múky by cesto malo zostať vzdušné a ľahké.

4. Krok

Hotové cesto dáme do formy pokrytej pergamenovým papierom. Cesto rovnomerne rozotrieme po celej forme. Veľkosť formy približne 25 x 25 cm.

5. Krok

Formu dáme do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme asi 30-35 minút.

6. Krok

Upečenú piškótu necháme úplne vychladnúť a vyberieme ju z formy. Upečenú vrchnú kôrku odrežeme z piškóty.

7. Krok

Pripravíme si Kokosový sneh.. 4 vajcia opatrne rozdelíme na žĺtky a bielky. Na sneh potrebujeme iba bielky a na krém neskôr použijeme 2 žĺtky.

8. Krok

Začnite šľahať bielka. Keď sa objaví pena, postupne, v malých dávkach, začneme za stáleho šľahania pridávať cukor. Celkovo je potrebných 180 g cukru. Bielky vyšľahajte s cukrom, kým neušľaháte sneh. Šľahanie mi trvalo asi 8 minút. Potom pridajte 200 g kokosu. Všetko rozmiešajte do hladka.

9. Krok

Výslednú bielkovo-kokosovú zmes premiestnite do formy pokrytej pergamenovým papierom. Rovnomerne sneh rozotrite po celej forme. Všetko dáme do rúry predhriatej na 180°C pečieme asi 25 minút. Hotové beze necháme vychladnúť

10. Krok

Teraz pripravíme krém: Nalejte 0,5 litra mlieka do hrnca dajte zohrievať. Zatiaľ čo mlieko vrie, pripravíme si zvyšok krému. Dajte 2 žĺtky do misy a začnite šľahať šľahačom. Postupne pridávame 3 lyžice múky,2 lyžice škrobu, 4 lyžice cukru a 2 vanilkové cukre. Všetko vyšľahajte..

11. Krok

Za stáleho šľahania pomaly k zmesi prilievame mlieko, a potom ho vrátime na oheň a na miernom plameni uvaríme do zhustnutia. Hotový krém zakryte pokrievkou , alebo potravinárskou fóliou a nechajte ho pri izbovej teplote, aby úplne vychladol.

12. Krok

Pudingový základ keď vychladne pokračujeme v príprave krému. Do misky dáme 250 g masla izbovej teploty. Maslo vyšľahajte šľahačom do krémova. Do vyšľahaného masla pridávame po jednej lyžici dobre vychladeného pudingového základu, pričom zakaždým krém dobre rozšľaháme.

13. Krok

1 konzervu ananásu nakrájajte na malé kúsky. Šťavu nevylievame, budeme ju potrebovať na namočenie piškóty. Do hotového krému pridáme nakrájaný ananás. Všetko premiešame.

14. Krok

Zostavenie zákusku: kokosové beze už vychladlo, nožom prejdeme po stranách formy a opatrne beze vyberieme na dosku.

15. Krok

Na dno formy dáme vychladnutú piškótu. Piškótu dobre pokropíme ananásovým sirupom z kompótu.. Použijeme asi 100 ml šťavy.

16. Krok

Na vrch na namočenú piškótu dáme krém s kúskami ananásu. Krém rovnomerne rozotrieme.

17. Krok

Na krém prenesieme kokosovú piškótu.. Rukami mierne pritlačte beze na krém aby nevznikla vzduchová medzera.

18. Krok

Zákusok prikryjeme potravinovou fóliou a vložíme do chladničky na 4 hodiny, alebo lepšie na celú noc. potom po vychladení nakrájame na porcie...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1017 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.