- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Aperol cheesecake
Aperol cheesecake
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Základ:
- 115 g cereálnych sušienok
- 60 g rozpusteného masla
- Mascarpone krém:
- 500 g mascarpone
- 100 g práškového cukru
- jemne nastrúhaná kôra z pomaranča
- za štamperlík Aperolu
- 200 ml smotany na šľahanie
- Aperol želé:
- 65 ml Aperol Bitters
- 65 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy
- 1 citrónový cukor
- 1,5 plátku želatíny
Postup prípravy
1. Krok
Sušienky pomelieme, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Hmotu rovnomerne utlačíme na dno tortovej formy s priemerom 18 cm .
2. Krok
Mascarpone krém Syr mascarpone vymiešame dohladka s cukrom, pomarančovou kôrou a likérom. Sladkú smotanu vyšľaháme a stierkou ju v dvoch krokoch vmiešame do krému. Krém rovnomerne rozotrieme na sušienkový základ a povrch zarovnáme. Formu vložte do chladničky, aby krém trochu stuhol.
3. Krok
Aperol želé: Želatínu namočte na 5 minút do studenej vody. V malom hrnci zmiešajte bitters, pomarančový džús a cukor a rozvaríme. V ešte teplej tekutine rozpustíme vyžmýkané plátky želatíny. Tekutinu vychladíme do vlažna, prelejeme krém a dáme stuhnúť do chladničky. Keď všetko zatuhne zložíme z formy obruč a ozdobíme podľa fantázie.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
306 videní