- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - príloha
 - Austrálske zemiaky
 
Austrálske zemiaky
          - Kusov: 20
 - Porcií: 5
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 40min
 - Hotové Za: 60min
 
Suroviny
- 200 g kyslej smotany
 - 1 strúčik cesnaku
 - 2 lyžičky citrónovej šťavy
 - mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
 - 1 kg zemiakov
 - čerstvá petržlenová vňať
 - čerstvá mäta
 - pažítka
 - 4 lyžice olivového oleja
 
Postup prípravy
1. Krok
Pre tento recept sú najlepšie nové zemiaky, ktoré by sa mali dôkladne očistiť a nelúpať. Vložte zemiaky do hrnca, podlejte vodou a povarte ich v šupke takmer do mäkka, asi 10 - 15 minút.
2. Krok
Zatiaľ čo sa zemiaky varia, pripravte omáčku: nadrobno nakrájajte pažítku, mätu a petržlenovú vňať.
3. Krok
V miske zmiešajte kyslú smotanu, bylinky, pretlačený strúčik cesnaku a citrónovú šťavu. Všetko premiešame a dáme do chladničky.
4. Krok
Zemiaky scedíme, položíme na látkovú utierku a osušíme.
5. Krok
Plech na pečenie vymastite polovicou olivového oleja, položte mierne vychladnuté zemiaky a pomocou pučítka sploštite každý zemiak tak , aby ste ale zachovali jeho celistvosť..
6. Krok
Každý zemiak potrite zvyšným olivovým olejom..
7. Krok
Plech vložte do rúry predhriatej na 200°C a pečte 25 - 30 minút.
8. Krok
Zemiaky podávame s omáčkou ...







Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
693 videní