- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Babičkin cibuľový koláč
Babičkin cibuľový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 250 g hladkej múky
- 20 g čerstvých kvasníc
- štipka soli
- 4 lyžice oleja
- 50 ml vlažnej vody
- Plnka:
- 3 lyžice nasekanej pažítky
- 2 kg cibule
- 0,125 l bieleho vína
- 250 g kyslej smotany
- 120 g slaniny
- 1 lyžica cukru
- 4 vajcia
- štipka soli
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 lyžička mletého muškátového orieška
- 1 lyžička hladkej múky
Postup prípravy
1. Krok
Najprv do vlažnej vody rozdrobte droždie a rozpustite. Múku, soľ a olej dáme do misy, pridáme kváskovú vodu a vymiesime hladké cesto. Misu prikryjeme čistou kuchynskou utierkou a cesto necháme na teplom mieste kysnúť 45 minút.
2. Krok
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemné prúžky. Na širokej panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom prúžky cibule. Priesvitnú cibuľu poprášime múkou a premiešame. Len čo sa trochu zapraží, podlejeme vínom, dochutíme soľou, korením a cukrom a na miernom ohni dusíme 20 minút domäkka. Potom odstavte z ohňa a nechajte cibuľu vychladnúť. Medzitým si v miske rozbijeme vajíčka a primiešame kyslú smotanu. Vymiešame do hladka. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom a pridáme pažítku. Potom do kyslej smotany vmiešame vychladnutú cibuľu a opäť dochutíme soľou a korením. Nakoniec slaninu nakrájame na tenké prúžky.
3. Krok
Rúru predhrejeme na1 80°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a položíme na pripravený plech. Na to rovnomerne rozotrieme cibuľovú kyslú smotanu a posypeme slaninou. Babičkin cibuľový koláč pečieme na spodku rúry 15 minút. Potom preložíme na 2. rošt odspodu a pečieme ďalších 15 minút. Hotový cibuľový koláč vyberte z rúry, nakrájajte na kúsky a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
649 videní