Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Babičkin cibuľový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Babickin cibulovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 20 g čerstvých kvasníc
  • štipka soli
  • 4 lyžice oleja
  • 50 ml vlažnej vody
  • Plnka:
  • 3 lyžice nasekanej pažítky
  • 2 kg cibule
  • 0,125 l bieleho vína
  • 250 g kyslej smotany
  • 120 g slaniny
  • 1 lyžica cukru
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička mletého muškátového orieška
  • 1 lyžička hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv do vlažnej vody rozdrobte droždie a rozpustite. Múku, soľ a olej dáme do misy, pridáme kváskovú vodu a vymiesime hladké cesto. Misu prikryjeme čistou kuchynskou utierkou a cesto necháme na teplom mieste kysnúť 45 minút.

2. Krok

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemné prúžky. Na širokej panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom prúžky cibule. Priesvitnú cibuľu poprášime múkou a premiešame. Len čo sa trochu zapraží, podlejeme vínom, dochutíme soľou, korením a cukrom a na miernom ohni dusíme 20 minút domäkka. Potom odstavte z ohňa a nechajte cibuľu vychladnúť. Medzitým si v miske rozbijeme vajíčka a primiešame kyslú smotanu. Vymiešame do hladka. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom a pridáme pažítku. Potom do kyslej smotany vmiešame vychladnutú cibuľu a opäť dochutíme soľou a korením. Nakoniec slaninu nakrájame na tenké prúžky.

3. Krok

Rúru predhrejeme na1 80°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a položíme na pripravený plech. Na to rovnomerne rozotrieme cibuľovú kyslú smotanu a posypeme slaninou. Babičkin cibuľový koláč pečieme na spodku rúry 15 minút. Potom preložíme na 2. rošt odspodu a pečieme ďalších 15 minút. Hotový cibuľový koláč vyberte z rúry, nakrájajte na kúsky a podávajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

649 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.