Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Babičkin cibuľový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Babickin cibulovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 20 g čerstvých kvasníc
  • štipka soli
  • 4 lyžice oleja
  • 50 ml vlažnej vody
  • Plnka:
  • 3 lyžice nasekanej pažítky
  • 2 kg cibule
  • 0,125 l bieleho vína
  • 250 g kyslej smotany
  • 120 g slaniny
  • 1 lyžica cukru
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička mletého muškátového orieška
  • 1 lyžička hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv do vlažnej vody rozdrobte droždie a rozpustite. Múku, soľ a olej dáme do misy, pridáme kváskovú vodu a vymiesime hladké cesto. Misu prikryjeme čistou kuchynskou utierkou a cesto necháme na teplom mieste kysnúť 45 minút.

2. Krok

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemné prúžky. Na širokej panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom prúžky cibule. Priesvitnú cibuľu poprášime múkou a premiešame. Len čo sa trochu zapraží, podlejeme vínom, dochutíme soľou, korením a cukrom a na miernom ohni dusíme 20 minút domäkka. Potom odstavte z ohňa a nechajte cibuľu vychladnúť. Medzitým si v miske rozbijeme vajíčka a primiešame kyslú smotanu. Vymiešame do hladka. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom a pridáme pažítku. Potom do kyslej smotany vmiešame vychladnutú cibuľu a opäť dochutíme soľou a korením. Nakoniec slaninu nakrájame na tenké prúžky.

3. Krok

Rúru predhrejeme na1 80°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a položíme na pripravený plech. Na to rovnomerne rozotrieme cibuľovú kyslú smotanu a posypeme slaninou. Babičkin cibuľový koláč pečieme na spodku rúry 15 minút. Potom preložíme na 2. rošt odspodu a pečieme ďalších 15 minút. Hotový cibuľový koláč vyberte z rúry, nakrájajte na kúsky a podávajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

875 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.