Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Babičkin tvarohový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Babickin tvarohovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Krehké cesto :
  • 400 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 30 g kyslej smotany
  • štipka soli
  • 4 žĺtky
  • kôra z polovice citróna
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • Tvarohová plnka :
  • 500 g tvarohu
  • 150 g kyslej smotany
  • 40 g detskej krupice
  • 150 g cukru
  • 4 bielka
  • kôra z polovice citróna
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • Posypeme :
  • práškovým cukrom
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku s práškom do pečiva preosejeme do misy a premiešame. o inej misky dáme maslo, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a vanilkový cukor. Pridáme kyslú smotanu a žĺtky a dobre premiešame vidličkou. ■ Pridajte k preosiatym surovinám a roztlačte vidličkou. Keď získate drobivú zmes, vymiesime ju na hladké, mäkké cesto. Ak použijeme väčšie vajcia, pridáme podľa potreby ešte 1-2 lyžice múky. ■ Z cesta vytvarujte guľu. Mierne ju vyrovnajte, zabaľte do priehľadnej fólie a vložte do chladničky najmenej na 30 minút. Ak sa neponáhľame, čas predĺžime až na 2 hodiny.

2. Krok

TVAROHOVÁ PLNKA (pripravte tesne pred odpočinutím cesta). Z bielkov a štipky soli vyšľaháme penu. Za stáleho šľahania postupne vmiešame cukor a vanilkový cukor. Aby sme získali tuhý sneh z bielkov. ■ V inej miske na hladko zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, krupicu a najemno nastrúhanú citrónovú kôru. Jemne a postupne vmiešame sneh z bielkov. ■ Rúru vyhrejeme na 180°C .

3. Krok

Odpočinuté cesto rozdeľte na 2 rovnako veľké kusy. Prvý rozvaľkáme na dobre pomúčenej pracovnej ploche na obdĺžnik veľkosti plechu na pečenie (32x22 cm). Navinieme na kuchynský valček a preložíme na plech. ■ Tvarohovú plnku rovnomerne, rozotrieme po ceste. ■ Druhý kus cesta rozvaľkajte rovnakým spôsobom ako prvý. Vyvaľkané položíme na vrch plnky. Prstami ju jemne (!) pritlačte na plnku. Nakoniec cesto pomerne husto popicháme vidličkou. ■ Koláč pečieme 35–40 minút. Aby sa navrchu zmenila farba na zlatožltú.

4. Krok

Upečený koláč ochlaďte na izbovú teplotu alebo aspoň do vlažnosti. Potom ho dobre vychlaďte v chladničke . Vychladnutý koláč môžeme posypať práškovým cukrom. Nakoniec ho nakrájame na kocky alebo plátky

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1091 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.