Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Babičkin tvarohový koláčik

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Babickin kolacik.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Krehké cesto :
  • 400 g hladkej múky
  • 0,5 balíka prášku do pečiva
  • 200 g masla nakrájaného na plátky
  • 100 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 3 žĺtky
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 100 g kyslej smotany
  • Tvarohová plnka:
  • 3 vaječné bielka
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 150 g cukru
  • 500 g tvarohu
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice detskej krupice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky preosejeme múku a prášok do pečiva. Preosiate suroviny zmiešame. K múke pridáme kúsky masla a končekmi prstov vmiešame do suchých surovín, pričom zmes miešame, kým nebude vzdušná a nebude pripomínať strúhanku. Pridajte soľ, cukor, citrónovú kôru, žĺtky a kyslú smotanu a rýchlo vypracujte na cesto.

2. Krok

Vymiesené cesto sformujeme do gule, zabalíme do priehľadnej potravinovej fólie a uložíme na 30 minút do chladničky. Plech (veľkosť 20 x 30 cm) vymastíme maslom a múkou (môže byť aj vystlaný papierom na pečenie). Vychladnuté cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na dve rovnako veľké časti. Vezmite jeden kúsok cesta a vyvaľkajte ho na pomúčenej pracovnej doske na veľkosť plechu. Opatrne vložte cesto na plech a vytvarujte ho tak, aby úplne pokrývalo dno. Na niekoľkých miestach ho prepichnite vidličkou.

3. Krok

Do misky dáme sneh z bielkov, lyžicu citrónovej šťavy a 150 g cukru. Šľaháme, kým sa nevytvorí tuhý sneh. V inej miske zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom a krupicou. Jemne a pomaly do zmesi vmiešame z dvoch-troch krokoch vyšľahané bielka.

4. Krok

Cesto na plechu rovnomerne zakryjeme tvarohovou plnkou. Vezmite druhý kus cesta, vyvaľkajte ho na veľkosť plechu a úplne ním zakryte tvarohovú plnku. Vrch cesta na niekoľkých miestach prepichneme špáradlom. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút, aby sa cesto upieklo pekne dozlatista.

5. Krok

Upečený koláč necháme úplne vychladnúť a potom ho posypeme práškovým cukrom , a nakrájame na porcie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.3 / 5)

7 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5475 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.