Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Babičkin Žerbó

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_1.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod

http://www.nosalty.hu/recept/nagyi-hazi-zserboja

reklama:

Suroviny

  • 600 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 300 g studeného masla
  • 150 ml vlažného mlieka
  • 1 lyžička cukru
  • 20 g droždia
  • 2 žĺtky
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • Plnka:
  • 300 g mletých vlašských orechov
  • 50 g práškového cukru
  • 800 g marhuľového džemu
  • Čokoládová poleva:
  • 150 g horkej čokolády
  • 75 g masla
  • 75 ml šľahačky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zohrejeme mlieko,...Potom pridáme do negho cukor a rozdrobíme droždie..Necháme nabehnúť kvasnice.

2. Krok

Múku zmiešame so soľou pridáme nakrájané maslo a predrobíme s múkou..Potom vlejeme napučané kvasnice , pridáme žĺtka a smotanu a vypracujeme hladké cesto..

3. Krok

Cesto by malo byť pevné..Rozdelíme si ho na 4 časti a zmiesime do bochníkov.Zabalíme ich do fólie a dáme do chladničky cca na 30 minút.

4. Krok

Pripravíme si plech na pečenie (33x24 cca), presne na ten rozmer si pripravíme papier na pečenie a na tom papieri budeme vaľkať cesto do požadovaného tvaru.))Potom len prenesieme na plech..

5. Krok

Mleté vlašské orechy si zmiešame s cukrom.Priravené vyvaľkané cesto si potrieme džemom a posypeme orechovou plnkou..Prenesieme druhý plát cesta a položíme na orechovú plnku..popicháme vidličkou..a dáme ďalšiu vrstvu orechovej plnky..toto zopakujeme ešte raz a nakoniec nám príde posledné cesto..

6. Krok

Predhrejeme si rúru na 170 °C a pečieme koláčik 35 - 40 minút.Vrchná časť by nám mala začať hnednúť..Po upečení necháme mierne vychladnúť..

7. Krok

pripravíme si čokoládovú polevu vo vodnom kúpeli a nalejeme ešte na teplý koláčik..Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a podávame...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2973 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.