- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Babičkin Žerbó
Babičkin Žerbó
- Kusov: 1
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
http://www.nosalty.hu/recept/nagyi-hazi-zserboja
Suroviny
- 600 g hladkej múky
- štipka soli
- 300 g studeného masla
- 150 ml vlažného mlieka
- 1 lyžička cukru
- 20 g droždia
- 2 žĺtky
- 2 lyžice kyslej smotany
- Plnka:
- 300 g mletých vlašských orechov
- 50 g práškového cukru
- 800 g marhuľového džemu
- Čokoládová poleva:
- 150 g horkej čokolády
- 75 g masla
- 75 ml šľahačky
Postup prípravy
1. Krok
Zohrejeme mlieko,...Potom pridáme do negho cukor a rozdrobíme droždie..Necháme nabehnúť kvasnice.
2. Krok
Múku zmiešame so soľou pridáme nakrájané maslo a predrobíme s múkou..Potom vlejeme napučané kvasnice , pridáme žĺtka a smotanu a vypracujeme hladké cesto..
3. Krok
Cesto by malo byť pevné..Rozdelíme si ho na 4 časti a zmiesime do bochníkov.Zabalíme ich do fólie a dáme do chladničky cca na 30 minút.
4. Krok
Pripravíme si plech na pečenie (33x24 cca), presne na ten rozmer si pripravíme papier na pečenie a na tom papieri budeme vaľkať cesto do požadovaného tvaru.))Potom len prenesieme na plech..
5. Krok
Mleté vlašské orechy si zmiešame s cukrom.Priravené vyvaľkané cesto si potrieme džemom a posypeme orechovou plnkou..Prenesieme druhý plát cesta a položíme na orechovú plnku..popicháme vidličkou..a dáme ďalšiu vrstvu orechovej plnky..toto zopakujeme ešte raz a nakoniec nám príde posledné cesto..
6. Krok
Predhrejeme si rúru na 170 °C a pečieme koláčik 35 - 40 minút.Vrchná časť by nám mala začať hnednúť..Po upečení necháme mierne vychladnúť..
7. Krok
pripravíme si čokoládovú polevu vo vodnom kúpeli a nalejeme ešte na teplý koláčik..Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a podávame...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2917 videní