- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Babičkina jemná bábovka
Babičkina jemná bábovka
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 200 g masla
- 200 g práškového cukru
- 200 g polohrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- 3 lyžice rumu
- 100 g nasekanej tmavej čokolády
- 100 g nasekaných lieskových orieškov
- 70 g hrozienok
- 5 vajec
- štipka soli
- 1 prášok do pečiva
Postup prípravy
1. Krok
Múku zmiešame s práškom do pečiva, orieškami a čokoládou.
2. Krok
Maslo vymiešame s 1/3 cukru, vanilkovým cukrom a štipkou soli do peny.
3. Krok
Postupne pridávajte žĺtky, potom hrozienka a rum.
4. Krok
Bielka vyšľaháme so zvyšným cukrom na tuhý sneh a potom striedavo vmiešame sneh a múku.
5. Krok
Celé to naplníme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a dáme piecť na 170 ° asi 45-50 minút .
6. Krok
Vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1143 videní