- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Babičkina sekaná
Babičkina sekaná
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 1 kg mletého mäsa mix
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 suchší rožok
- 2 vajcia
- 1 lyžica horčice
- 2 lyžice kečupu
- trochu petržlenovej vňate
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- trochu mletého muškátového orieška
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr ošúpte cibuľu a cesnak, nakrájajte na malé kúsky a opečte na panvici s trochou oleja, do sklovita .
2. Krok
Rožok namočte na pár minút do vody a potom ho rukami dobre vyžmýkajte. Vajcia rozšľaháme v miske. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno.
3. Krok
Teraz mleté mäso spolu s cibuľou, cesnakom, rožkami, vajcami, horčicou, kečupom, petržlenovou vňaťou, soľou, korením, paprikou a muškátovým orieškom rukami vypracujte na homogénnu hmotu.
4. Krok
Zo zmesi mletého mäsa vytvarujeme podlhovastý bochník a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Fašírku pečieme v predhriatej rúre na 180°C (horný-spodný ohrev) asi 50-60 minút na strednej mriežke.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6799 videní