Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Babičkine perníčky – veľmi starý recept

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Babickine pernicky velmi stary recept.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.chefkoch.de
  • Kusov: 60
  • Porcií: 60
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 250 g medu
  • 250 g hnedého cukru
  • 100 g masla alebo Hery
  • 1 bal perníkového korenia
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 500 g hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice kakaa
  • 12 g sódy bikarbóny
  • 2 cl višňového likéru (alebo rumu)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zahrejte med a cukor. Za stáleho miešania pridajte maslo, citrónovú kôru, a korenie.. Odstráňte z tepla a nechajte mierne vychladnúť.

2. Krok

Postupne zmiešajte zmes medu a cukru s múkou a kakaom a dobre premiešajte. Zľahka vmieste vajíčka , rum alebo likér v ktorom si rozmiešame sódu..tom

3. Krok

Cesto mieste rýchlo kým je teplé, ako bude cesto chladnúť bude sa vám horšie miesiť..Zabaľte ho do fólie a nechajte na noc alebo najlepšie na 24 hodín v chladničke odpočívať.

4. Krok

Potom ho na na trochu pomúčenej pracovnej doske (môžete použiť aj práškový cukor na podsypanie vyvaľkajte tak 3 - 5 mm..Záleží od toho či chcete perníky zliepať alebo len zdobiť..

5. Krok

Ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme pri 180°C 15 - 20 minút..Nepečieme veľmi do tmava lebo budú horké..

6. Krok

Po upečení necháme úplne vychladnúť , a potom buď to odložíme do uzatvárateľnej nádoby , alebo plníme resp..zliepame džemom, alebo ozdobujeme bielkovým snehom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2.7 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8283 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.