Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Babičkine vínové rožky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Babičkine vínové rožky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 48
  • Porcií: 48
  • Čas Prípravy: 2:20 hod
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 2:35 hod

reklama:

Suroviny

  • 500 g masla
  • 600 g hladkej múky
  • 2 lyžice bieleho vína (alebo octu)
  • 10 lyžíc studenej vody
  • na naplnenie ostrejší džem
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si maslo rozdrobíme do múky ..Potom pridáme víno a vodu a vypracujeme cesto.

2. Krok

Cesto dáme do sáčku alebo do fólie a uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny odpočinúť..

3. Krok

Po vybratí z chladničky cesto rozdelíme na 6 častí a každú vyvaľkáme do kruhu..

4. Krok

Kruh rozrežeme ako pizzu na na 8 častí...Na širší koniec trojuholníka dáme džem , a zvinieme do rožka.

5. Krok

Rožky ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 1 minút.

6. Krok

Ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6745 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.