- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Babičkine vínové rožky
Babičkine vínové rožky
- Kusov: 48
- Porcií: 48
- Čas Prípravy: 2:20 hod
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 2:35 hod
Suroviny
- 500 g masla
- 600 g hladkej múky
- 2 lyžice bieleho vína (alebo octu)
- 10 lyžíc studenej vody
- na naplnenie ostrejší džem
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si maslo rozdrobíme do múky ..Potom pridáme víno a vodu a vypracujeme cesto.
2. Krok
Cesto dáme do sáčku alebo do fólie a uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny odpočinúť..
3. Krok
Po vybratí z chladničky cesto rozdelíme na 6 častí a každú vyvaľkáme do kruhu..
4. Krok
Kruh rozrežeme ako pizzu na na 8 častí...Na širší koniec trojuholníka dáme džem , a zvinieme do rožka.
5. Krok
Rožky ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 1 minút.
6. Krok
Ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6550 videní