- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Bábovka Dunajské vlny
Bábovka Dunajské vlny

- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- cesto :
- 200 g masla
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 5 vajec
- 250 g polohrubej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 4 lyžice kakaa
- 3 lyžice mlieka
- Plnka :
- 200 g mascarpone
- 40 g cukru
- 1 vajce
- 10 g gustinu (kukuričný škrob)
- 350 g zaváraných odkôstkovaných višní
- 100 g tmavej čokoládovej polevy
Postup prípravy
1. Krok
Maslo, cukor, vanilkový cukor a štipku soli vyšľaháme metličkou ručného mixéra do svetlej a nadýchanej hmoty. Po jednom vmiešame vajíčka. V miske zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme k maslovo-vaječnej zmesi a premiešame.
2. Krok
Cesto rozdelíme na 2 časti.. do jednej polovice vmiešame kakao a mlieko. Na plnku si v miske metličkou dôkladne vymiešame smotanový syr, cukor, vajíčko a maizenu.
3. Krok
Višne scedíme v sitku a formu na bábovku dôkladne vymastíme. Rúru predhrejeme na 180°C (teplovzdušnú na 160 stupňov).
4. Krok
Formu naplníme po vrstvách, polovicu svetlého a polovicu tmavého cesta a vidličkou nahrubo premiešame. Vyhladíme a vytvoríme okraj smerom dovnútra a von tak, aby v strede vznikla priehlbina na plnku. Vlejeme tvarohovú zmes a do plnky poukladáme rad čerešní. Opatrne pridajte zvyšné čokoládové cesto, potom svetlé cesto do formy a opäť zľahka prešľahajte vidličkou, aby sa vyhladilo. Zvyšné čerešne vtlačíme do cesta.
5. Krok
Bábovku pečieme v horúcej rúre na druhej priečke odspodu asi 50 minút. Nechajte 10 minút vychladnúť vo forme, potom vyklopte a nechajte úplne vychladnúť. Čokoládovú polevu nasekáme a 2/3 roztopíme v miske nad horúcim vodným kúpeľom. Misku položte na kuchynskú utierku, pridajte zvyšnú čokoládovú polevu a miešajte, kým sa neroztopí. Vytemperovanú čokoládovú polevu nalejeme na bábovku, zľahka rozotrieme a necháme stuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
30 videní