Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bábovka Dunajské vlny

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Dizajn bez nazvu.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • cesto :
  • 200 g masla
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 5 vajec
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 4 lyžice kakaa
  • 3 lyžice mlieka
  • Plnka :
  • 200 g mascarpone
  • 40 g cukru
  • 1 vajce
  • 10 g gustinu (kukuričný škrob)
  • 350 g zaváraných odkôstkovaných višní
  • 100 g tmavej čokoládovej polevy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo, cukor, vanilkový cukor a štipku soli vyšľaháme metličkou ručného mixéra do svetlej a nadýchanej hmoty. Po jednom vmiešame vajíčka. V miske zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme k maslovo-vaječnej zmesi a premiešame.

2. Krok

Cesto rozdelíme na 2 časti.. do jednej polovice vmiešame kakao a mlieko. Na plnku si v miske metličkou dôkladne vymiešame smotanový syr, cukor, vajíčko a maizenu.

3. Krok

Višne scedíme v sitku a formu na bábovku dôkladne vymastíme. Rúru predhrejeme na 180°C (teplovzdušnú na 160 stupňov).

4. Krok

Formu naplníme po vrstvách, polovicu svetlého a polovicu tmavého cesta a vidličkou nahrubo premiešame. Vyhladíme a vytvoríme okraj smerom dovnútra a von tak, aby v strede vznikla priehlbina na plnku. Vlejeme tvarohovú zmes a do plnky poukladáme rad čerešní. Opatrne pridajte zvyšné čokoládové cesto, potom svetlé cesto do formy a opäť zľahka prešľahajte vidličkou, aby sa vyhladilo. Zvyšné čerešne vtlačíme do cesta.

5. Krok

Bábovku pečieme v horúcej rúre na druhej priečke odspodu asi 50 minút. Nechajte 10 minút vychladnúť vo forme, potom vyklopte a nechajte úplne vychladnúť. Čokoládovú polevu nasekáme a 2/3 roztopíme v miske nad horúcim vodným kúpeľom. Misku položte na kuchynskú utierku, pridajte zvyšnú čokoládovú polevu a miešajte, kým sa neroztopí. Vytemperovanú čokoládovú polevu nalejeme na bábovku, zľahka rozotrieme a necháme stuhnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

30 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.