- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Bábovka s jahodovou glazúrou
Bábovka s jahodovou glazúrou
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 2¾ šálky polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- štipka sódy bikarbóny
- štipka soli
- 125 g masla izbovej teploty
- 2 šálky cukru
- 1/4 šálky oleja
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžičky citrónovej kôry
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 šálka kyslej smotany
- 1/4 šálky mlieka
- jahodová glazúra:
- 2 šálky nakrájaných jahôd
- 1/3 šálky cukru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 180°c..Bábovkovú formu si vystriekame olejovým sprejom, alebo vytrieme maslom..
2. Krok
V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a sódu..Pridáme aj soľ..
3. Krok
V inej miske vymiešame maslo, cukor a olej do nadýchanej hmoty..Potom pridáme vajcia za stáleho miešania , ďalej vanilkový cukor a citrónovú kôru aj šťavu..
4. Krok
Teraz príde na rad mlieko a kyslá smotana..Miešame až kým sa všetko poriadne neprepojí , a až potom po lyžiciach primiešavame múku..Musíme ju poriadne zapracovať..
5. Krok
Cesto nalejeme do pripravenej bábovkovoej formy, a pečieme 55 - až jednu hodinu.Skontrólujte špajdlou..
6. Krok
Po vybratí z rúry necháme ešte vo forme na mriežke 15 minút a až potom sa pokúsime vyklopiť..
7. Krok
Pripravíme si jahodovú polevu..Do kastróla si dáme všetky ingrediencie na polevu a varíme na miernom ohni..Privedieme vk varu a potom teplotu znížime. Takto povaríme cca 5 minút ..Potom zmes nalejeme do mixéra a vymixujeme do hladka..Glazúrou polievame bábovku až keď je úplne vychladnutá..Myslím tým glazúru..Vtedy sa vám nevpije do piškóty...
8. Krok
Bábovku môžete dozdobiť nakrájanými jahodami...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1605 videní