Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bábovka Žirafa

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zirafa.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.przyslijprzepis.pl
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Žlté cesto:
  • 5 žĺtkov
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka kurkumy alebo citrónovej kôry
  • Biele cesto:
  • 5 bielok
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 50 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • 50 g mandľovej múky
  • 100 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • kakao
  • maslo na vymastenie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vaječné žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha. Pomaly prilievajte mlieko, striedajte olej a pokračujte v miešaní. Môžete pridať štipku kurkumy alebo citrónovej kôry. Múku preosejeme s práškom do pečiva a pridáme do vaječnej hmoty. Miešame, kým sa suroviny nespoja.

2. Krok

Pripravte si bielu vrstvu. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pridajte cukor, soľ a vanilkový cukor. Pomaly striedavo prilievajte mlieko a olej. Nakoniec pridáme obe múky zmiešané s kypriacim práškom.

3. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C. Formu na bábovku namažte maslom. Obe cestá rozdelíme na polovice. Do formy najskôr nalejeme žlté cesto. Posypte štedro kakaom najlepšie cez sitko, aby ste žlté cesto nevideli . Opatrne naň vylejte polovicu bieleho cesta . Posypeme kakaom. Opäť žlté cesto, kakao. Dokončite bielym cestom, kakao už nedávame .

4. Krok

Cesto vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 35-40 minút na 180°C. Najlepšie je skontrolovať špáradlom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1012 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.