- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Bábovka Žirafa
Bábovka Žirafa
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Žlté cesto:
- 5 žĺtkov
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 50 ml mlieka
- 50 ml oleja
- 150 g polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka kurkumy alebo citrónovej kôry
- Biele cesto:
- 5 bielok
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 50 ml mlieka
- 50 ml oleja
- 50 g mandľovej múky
- 100 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- kakao
- maslo na vymastenie formy
Postup prípravy
1. Krok
Vaječné žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha. Pomaly prilievajte mlieko, striedajte olej a pokračujte v miešaní. Môžete pridať štipku kurkumy alebo citrónovej kôry. Múku preosejeme s práškom do pečiva a pridáme do vaječnej hmoty. Miešame, kým sa suroviny nespoja.
2. Krok
Pripravte si bielu vrstvu. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pridajte cukor, soľ a vanilkový cukor. Pomaly striedavo prilievajte mlieko a olej. Nakoniec pridáme obe múky zmiešané s kypriacim práškom.
3. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C. Formu na bábovku namažte maslom. Obe cestá rozdelíme na polovice. Do formy najskôr nalejeme žlté cesto. Posypte štedro kakaom najlepšie cez sitko, aby ste žlté cesto nevideli . Opatrne naň vylejte polovicu bieleho cesta . Posypeme kakaom. Opäť žlté cesto, kakao. Dokončite bielym cestom, kakao už nedávame .
4. Krok
Cesto vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 35-40 minút na 180°C. Najlepšie je skontrolovať špáradlom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
924 videní