Bageta
- Kusov: 6
- Čas Prípravy: 2:0 hod
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 2:25 hod
Suroviny
- hladká múka 250 g (môžete použiť aj celozrnnu alebo špaldovú múku)
- mlieko100ml
- voda 50ml
- maslo 40 g
- sušené droždie polovica balenia
- soľ
- na potretie :
- žĺtok
- mlieko 10 ml
Postup prípravy
1. Krok
vymiesime si cesto ktoré musí byť hladké a pružné..
2. Krok
cesto necháme kysnúť 2 hodiny..počas kysnutia cesto 2 krát premiesime.
3. Krok
rozdelíme si ho na 6 častí.Urobíme si bochníky..necháme podkysnúť a vytvarujeme bagetky.Ja to robím tak že si cesto vyvaľkám a potom zaviniem ako závin..
4. Krok
pripravené bagety na plech ukladáme spojom na dol..necháme ešte 30 minút kysnúť..Potom potrieme žĺtkom vymiešaným v troche mlieka a narežeme do šikma .
5. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °Ccca 20 - 25 minút
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
21866 videní