- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Bagle – slané prstence
Bagle – slané prstence
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 1 lyžička sušeného droždia
- 2 lyžice cukru
- 60 ml oleja
- 500 g hladkej múky
- 2 vajcia
- mak sezam alebo iné semienka na posypanie
- olej na formu , múka na tvarovanie
Postup prípravy
1. Krok
V mise zmiešame droždie a 1 lyžicu cukru. Zvyšný cukor povaríme s olejom v malom hrnci pri strednej teplote. Pridáme zmes droždia a cukru a miešame 1 - 2 minúty, kým sa všetko nerozpustí. Zmes necháme postáť 5 - 7, kým sa na povrchu nezačnú tvoriť bublinky. Múku preosejeme do misky kuchynského robota.
2. Krok
Počas miesenia v robote pomaly do múky pridávame zmes droždia a cukru, kým sa z cesta nevytvorí guľa. pridáme 1 vajce.. Cesto by malo byť hladké a nemalo by sa lepiť. Ak je cesto príliš vlhké , pridáme trochu múky a miesime ešte ďalších 30 sekúnd. Misu potrieme trochou oleja a vložíme do nej cesto. Cesto v mise vyváľame , tak aby bolo celé pokryté olejom.
3. Krok
Misu prikryjeme čistou utierkou a cesto necháme 1 1/2 hodiny na teplom mieste kysnúť , kým sa jeho objem nezdvojnásobí. Potom ho preložíme na jemne pomúčenú pracovnú dosku a 2 - 3 minúty miesime. Rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Z každého kúska vytvarujeme valček dlhý približne 14 cm.
4. Krok
Konce valčekov trochu navlhčíme a spojíme. Prstence položíme na veľký, zľahka pomúčený plech .Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ďalších 20 - 30 minút. Predhrejeme zatiaľ rúru na 200°C.
5. Krok
Dáme zovrieť vodu . Do vriacej vody vkladáme 3 - 4 prstence a varíme 1 minútu. Necháme odkvapkať na papieri na pečenie . Vymastíme dva veľké plechy .. na každý plech uložíme 6 uvarených prstencov.
6. Krok
Každý bagel potrieme trochou rozšľahaného vajca a posypeme makom alebo sezamom. Bagle pečieme na prostrednej mriežke asi 20 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
371 videní